Σας αρέσει το φυστικοβούτυρο; Η σοκολάτα; Τότε ήρθε η ώρα να φτιάξετε αυτό το ζουμερό και λαχταριστό κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!
Σχετικά εύκολο και η γεύση του θα σας επιβραβεύσει σε κάθε μπουκιά!
Κέικ Σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
- 1/4 Φλιτζάνι + 2 κουταλιές του γλυκού Κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού Μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
- 1 Αυγό (μεγάλο)
- 1/2 φλιτζάνι Ξινόγαλα
- 1/2 φλιτζάνι Σπορέλαιο
- 3/4 της κουταλιάς του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας ή Βανιλίνη
- 1/2 φλιτζάνι Βραστό νερό
Κρέμα με φυστικοβούτυρο
- 590 γραμμάρια Φυστικοβούτυρο
- 2 /14 φλιτζάνια Κρέμα γάλακτος
- 235 γραμμάρια Τυρί Μασκαρπόνε
Γλάσο Σοκολάτας
- 1/4 του φλιτζανιού Μαργαρίνη
- 1/4 του φλιτζανιού Βούτυρο
- 2 φλιτζάνια Άχνη ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού Κακάο
- 2-3 κουταλιές του γλυκού Νερό
Εκτέλεση
Για το κέικ σοκολάτας:
- Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί 23εκ. βάζετε μια λαδόκολλα και βουτυρώνετε περιμετρικά. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης ακόμα καλύτερα.
- Βάζετε όλα τα στεγνά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.
- Προσθέστε το αυγό, το ξινόγαλα και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.
- Στο βραστό νερό προσθέστε τη βανίλια και ρίχτε το στο μείγμα. Ύστερα ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στους 150 για 33-35 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή με μερικά κομματάκια.
- Στη συνέχεια βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Για την κρέμα με φυστικοβούτυρο:
- Τοποθετήστε το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ.
- Ζεστάνετε τη κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων (μέχρι να βράσει). Ύστερα ρίξτε στο μπολ με το φυστικοβούτυρο.
- Καλύψτε το μείγμα με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί για 5-7 λεπτά.
- Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια καλύψτε το και βάλτε στο ψυγείο για 45 λεπτά με 1 ώρα. Το μείγμα θα πυκνώσει αλλά θα μπορεί να ανακατευτεί.
- Μόλις περάσει ο χρόνος προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Όταν θα έχει κρυώσει το κέικ με ένα οδοντωτό μαχαίρι το κόβετε έτσι ώστε να έχετε μια ευθυγραμμισμένη επιφάνεια για να βάλετε την κρέμα.
- Βάζετε το κείκ σε μία αποσπώμενη φόρμα και στις πλευρές βάζετε λαδόκολλα έτσι ώστε να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
- Απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα με το φυστικοβούτυρο πάνω από το κέικ.
- Υπάρχει περίπτωση να εξέχει από το ταψί για αυτό η λαδόκολλα πρέπει να είναι αρκετά πιο ψηλά.
- Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες έως ότου να σφίξει.
- Όταν η κρέμα θα έχει σφίξει ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο σοκολάτας:
- Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 1 κουταλιά του γλυκού νερό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε κι άλλο νερό μέχρι το γλάσο να έχει την υφή που θέλετε.
- Περιχύστε το γλάσο γύρω από τις άκρες του κέικ και στην επιφάνεια.
- Τοπθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε (καλό θα ήταν να το αφήσετε 15-20 λεπτά να μαλακώσει, αν το προτιμάτε).
Αρχική έμπνευση και φωτογραφίες από: lifeloveandsugar.com
Διαφήμιση