Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Σας αρέσει το φυστικοβούτυρο; Η σοκολάτα; Τότε ήρθε η ώρα να φτιάξετε αυτό το ζουμερό και λαχταριστό κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο!

Σχετικά εύκολο και η γεύση του θα σας επιβραβεύσει σε κάθε μπουκιά!

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

Για το κέικ σοκολάτας:

  1. Μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί 23εκ. βάζετε μια λαδόκολλα και βουτυρώνετε περιμετρικά. Αν έχετε φόρμα σιλικόνης ακόμα καλύτερα.
  2. Βάζετε όλα τα στεγνά συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.
  3. Προσθέστε το αυγό, το ξινόγαλα και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.
  4. Στο βραστό νερό προσθέστε τη βανίλια και ρίχτε το στο μείγμα. Ύστερα ανακατέψτε καλά.
  5. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στους 150 για 33-35 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή με μερικά κομματάκια.
  6. Στη συνέχεια βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Για την κρέμα με φυστικοβούτυρο:

  1. Τοποθετήστε το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ.
  2. Ζεστάνετε τη κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων (μέχρι να βράσει). Ύστερα ρίξτε στο μπολ με το φυστικοβούτυρο.
  3. Καλύψτε το μείγμα με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε το να σταθεί για 5-7 λεπτά.
  4. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί, στη συνέχεια καλύψτε το και βάλτε στο ψυγείο για 45 λεπτά με 1 ώρα. Το μείγμα θα πυκνώσει αλλά θα μπορεί να ανακατευτεί.
  5. Μόλις περάσει ο χρόνος προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Όταν θα έχει κρυώσει το κέικ με ένα οδοντωτό μαχαίρι το κόβετε έτσι ώστε να έχετε μια ευθυγραμμισμένη επιφάνεια για να βάλετε την κρέμα.
  7. Βάζετε το κείκ σε μία αποσπώμενη φόρμα και στις πλευρές βάζετε λαδόκολλα έτσι ώστε να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
  8. Απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα με το φυστικοβούτυρο πάνω από το κέικ.
  9. Υπάρχει περίπτωση να εξέχει από το ταψί για αυτό η λαδόκολλα πρέπει να είναι αρκετά πιο ψηλά.
  10. Το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες έως ότου να σφίξει.
  11. Όταν η κρέμα θα έχει σφίξει ξεφορμάρετε.

Για το γλάσο σοκολάτας:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 1 κουταλιά του γλυκού νερό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε κι άλλο νερό μέχρι το γλάσο να έχει την υφή που θέλετε.
  4. Περιχύστε το γλάσο γύρω από τις άκρες του κέικ και στην επιφάνεια.
  5. Τοπθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε (καλό θα ήταν να το αφήσετε 15-20 λεπτά να μαλακώσει, αν το προτιμάτε).

Peanut_Butter_Truffle_Chocolate_Cake4 Peanut_Butter_Truffle_Chocolate_Cake2 Peanut_Butter_Truffle_Chocolate_Cake7

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφίες από: lifeloveandsugar.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend