Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λαχταριστό σπιτικό μιλφέιγ

Το κλασικό και αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων σε μια πολύ εύκολη συνταγή.

Για τη ζεστή κρέμα θα χρειαστείτε

  • 3 ποτήρια ‏γάλα
  • 5 κ.σ. γεμάτες ‏κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 3 ‏βανίλιες

Για την κρύα κρέμα θα χρειαστείτε

  • 1 ‏βούτυρο
  • 2 ‏αυγά
  • 2 φλιτζ. ‏ζάχαρη άχνη

Για τη σαντιγί θα χρειαστείτε

  • 250 ml ‏κρέμα γάλακτος (35%)
  • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. ‏εσάνς βανίλιας

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε

  • 4 ‏φύλλα σφολιάτας εμπορίου ψημένα

Εκτέλεση

Για τη ζεστή κρέμα

  1. Βράζετε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνετε 3 βανίλιες και ανακατεύετε.
  2. Το μυστικό είναι αυτή η κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.

Για την κρύα κρέμα

  1. Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τα 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσετε καλά, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) κατόπιν ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Για τη σαντιγί

  1. Έπειτα στο μίξερ για τη σαντιγί προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες χτυπάτε μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδης υφή.
  2. Χωρίζετε κατά μήκος τα φύλλα σφολιάτας στη μέση και στρώνετε – σφολιάτα -κρέμα – σφολιάτα – κρέμα- σφολιάτα- σαντιγί και πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
  3. Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι, να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα ψημένα φύλλα σφολιάτας, στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
  4. Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.

σπιτικό μιλφέιγ

Συνταγή: Σπιτικό μιλφέιγ

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend