Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Λαχταριστό τηγανιτό τυρί σαγανάκι

Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή για ένα υπέροχο τυρί σαγανάκι, το οποίο θα αποτελέσει το καλύτερο ορεκτικό του τραπεζιού! Το σημαντικό σε ένα σαγανάκι είναι να έχει μια όμορφη και αρκετά χοντρή κρούστα ώστε να μην ξεφύγει το τυρί και αρχίσει και λιώνει μέσα στο τηγάνι.

👉 Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Τηγανητή φέτα με σουσάμι και μέλι!

Λαχταριστό τηγανιτό τυρί σαγανάκι

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
    • Μερίδες2

      Για το τυρί σαγανάκι θα χρειαστείτε

      • Τυρί για σαγανάκι (γραβιέρα, ταλαγάνι, φορμαέλα, γκούντα) σε χοντρές φέτες 5 χιλ. τουλάχιστον
      • ‏αλεύρι γ.ο.χ.
      • 1 πρέζα ‏ζάχαρη
      • ‏νερό
      • ‏παγάκια
      • ‏φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

      Εκτέλεση

      1

      Για να φτιάξετε αυτή την κρούστα θα κάνετε ένα ωραίο κόλπο. Θα περάσετε το τυρί δύο φορές από νερό και αλεύρι και θα τελειώσετε πάλι με νερό.

      2

      Το αλεύρι με το νερό δημιουργεί μια κόλλα που προστατεύει το τυρί.

      3

      Επίσης είναι σημαντικό το νερό να είναι πολύ κρύο.

      4

      Τις φέτες του τυριού τις έχετε σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια.

      5

      Σε ένα βαθύ μπολ έχετε νερό με παγάκια. Σε ένα άλλο μπολ έχετε αρκετό αλεύρι και μια πρέζα ζάχαρη.

      6

      Έχετε έτοιμο ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζετε το σαγανάκι καθώς βγαίνει, έχετε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρείτε το τυρί από το τηγάνι.

      7

      Βάζετε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανάβετε το μάτι και αφήνετε να κάψει στους 180 βαθμούς.

      8

      Μετά οι κινήσεις σας πρέπει να είναι γρήγορες.

      9

      Από το μπολ με το τυρί παίρνετε μια φέτα, την βάζετε στο αλεύρι, πανάρετε καλά.

      10

      Επιστρέφετε το τυρί στο μπολ με το νερό, το βουτάτε και ξαναβάζετε το τυρί στο μπολ με το αλεύρι.

      11

      Τέλος βουτάτε το τυρί μια γρήγορη φορά μέσα στο μπολ με το νερό και το ρίχνετε με προσοχή στο τηγάνι.

      12

      Τηγανίζετε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν χρειαστεί το γυρίζετε κιόλας.

      13

      Στραγγίζετε το τυρί στο χαρτί κουζίνας ελαφρά και σερβίρετε με στιμμένο λεμόνι (προαιρετικά).

      Διαφήμιση

      τηγανητό τυρί σαγανάκι

      Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: perierga.gr

      Με έμπνευση από: tastycooking.gr & mygreekdish.com

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend