Η περίοδος αυτή περιέχει πολλά τραπεζώματα και η αναζήτηση των κατάλληλων ορεκτικών είναι στο ζενίθ της! Τα λαζάνια πατάτας είναι ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό το οποίο θα ικανοποιήσει τους πεινασμένους καλεσμένους μέχρι να είναι έτοιμο το κυρίως πιάτο σας!
Και όμως δεν υπάρχουν μόνο αλμυρές συνταγές με λαζάνια. Δείτε μερικές από τις καλύτερες συνταγές για γλυκά με λαζάνια:
Συνταγή για λαζάνια πατάτας
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος40 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τα λαζάνια πατάτας θα χρειαστείτε
- 5 πατάτες αποφλοιωμένες
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 8-10 φέτες ζαμπόν
- 7-8 φέτες μοτσαρέλα
- 5 φέτες μαγειρεμένο bacon ψιλοκομμένο
- 1/4 του φλ. μαιντανός ψιλοκομμένος
- 2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
Κόβετε τις καθαρισμένες πατάτες σε φέτες μισού εκατοστού και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι ώσπου να καλυφθούν όλες.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ που έχετε λαδώσει απλώνετε μια στρώση από τις πατάτες.
Ακριβώς από πάνω τοποθετείτε φέτες ζαμπόν μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες και φέτες μοτσαρέλας μέχρι να καλυφθεί το ζαμπόν.
Επαναλαμβάνετε με μια ακόμα στρώση ζαμπόν και μοτσαρέλας. Στη συνέχεια απλώνετε το μπέικον και το μαϊντανό.
Τέλος ,απλώνετε μια τελευταία στρώση από πατάτες και πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί μοτσαρέλας.
Στο σημείο αυτό ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τα 2 αυγά σε ένα μπολ και περιχύνετε το σουφλέ σας με το μείγμα αυτό.
Ψήνετε για 40 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο σας μέχρι το τυρί να χρυσίσει.
Αφήστε να κρυώσει για λίγο , κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίστε το με μαϊντανό.