Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σοκολατένια λαζάνια

Αυτό είναι για σένα που έχεις σχέση πάθους με τη σοκολάτα και ψάχνεις για ένα σοκολατένιο γλυκό το οποίο όμως είναι αρκετά ελαφρύ! Τα λαζάνια σοκολάτας είναι από εκείνες τις συνταγές που δε πρέπει να χάσεις με τίποτα!

Σοκολατένια λαζάνια

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για τα σοκολατένια λαζάνια θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη βάση

      • 36 ( περίπου 3 πακέτα ) ‏Μπισκότα Oreo
      • 6 κουταλιές της σούπας ‏Βούτυρο λιωμένο

      Υλικά για τα λαζάνια

      • 230 γραμμάρια ‏Τυρί κρέμα
      • 1/4 της κούπας ‏Ζάχαρη κρυσταλλική
      • 340 γραμμάρια ‏κρέμα στιγμής σοκολάτας ή γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας (δείτε τη συνταγή για το link)
      • 1 1/2 φλιτζάνι ‏Κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
      • 340 γρ. ‏έτοιμη σαντιγί (κουτί μορφάτ)
      • 3 1/4 του φλ. + 2 κ.σ. ‏γάλα

      Εκτέλεση

      Για τη βάση

      1

      Στο μπλέντερ βάζετε 36 Όρεο και τα κάνετε πούδρα. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να τα βάλετε σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς κ να περάσετε από πάνω έναν πλάστη ή ένα γυάλινο μπουκάλι.

      2

      Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπισκότα σε ένα ταψί 20×30 και βάζετε το λιωμένο βούτυρο από πάνω κι ανακατεύετε.

      3

      Στη συνέχεια πιέζετε το μείγμα στον πάτο του ταψιού με τα χέρια σας ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να είναι ομοιόμορφο.

      4

      Τοποθετείστε το στο ψυγείο.

      Για τη πρώτη στρώση

      5

      Χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.

      6

      Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά.

      7

      Ανακατεύετε 1 +1/4 της κούπας από την έτοιμη σαντιγί.

      8

      Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου.

      Για τη δεύτερη στρώση

      9

      Εκτελέστε τις οδηγίες για τη Γρήγορη πουτίγκα σοκολάτας αν τη φτιάξετε ή αυτές που αναγράφονται στη συσκευασία κρέμας στιγμής σοκολάτα.

      10

      Τοποθετείτε την πουτίγκα πάνω από τη πρώτη στρώση τυριού.

      11

      Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε η πουτίγκα να σφίξει περισσότερο.

      Για τη τρίτη στρώση

      12

      Απλώνετε όση σαντιγί έχει μείνει από πάνω.

      13

      Πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τη κουβερτούρα σε σταγόνες.

      14

      Τέλος , τοποθετείτε τα λαζάνια είτε στη κατάψυξη για 1 ώρα είτε στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρετε.

      Διαφήμιση

      Chocolate-Lasagna-Center-Cut-Cook

      Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτα

      foodmaniacs.gr

      Αρχική έμπνευση και φωτογραφία: centercutcook.com

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
      2 Σχόλια
      1. Κατερινα λέει

        Δςν αναφερεται ποση σαντιγη φτιαχνουμε και πως την φτιαχνουμε . . Και τι εννοειτε ετοιμη σαντιγη ??

        1. Food Maniacs λέει

          Καλησπέρα Κατερίνα ! Ζητάμε συγγνώμη για την παράλειψη της σαντιγίς ! Η ποσότητα είναι 340 γρ και αφορά την έτοιμη σαντιγί σε τενεκεδάκι ( τύπου Μορφάτ ).

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend