Η λεμονάτη κρέμα είναι μια συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι οπότε καταλαβαίνετε πως η επιτυχία της είναι αναμφίβολλη !
Για την κρέμα λεμόνι θα χρειαστείτε:
- 3 μεγάλα λεμόνια (το χυμό περασμένο στη σίτα) Φλοίδα και χυμό
- 3 αυγά ολόκληρα
- 2 κρόκους αυγών
- 220 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1 φακελάκι βανίλια
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
- Μόλις έχει λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει για ομελέτα, το χυμό λεμονιού και τη φλοίδα τριμμένη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά και προσέχοντας να μη κόψει.
- Είναι έτοιμο μόλις ξεκινάει να γίνεται κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, περνάτε από πολύ ψιλή σίτα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
- Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε μπισκότα, σε πάστα φλώρα ή όπου αλλού προτιμάτε.
Συνταγή για κρέμα λεμόνι
Διαφήμιση