Η λεμονάτη κρέμα είναι μια συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι οπότε καταλαβαίνετε πως η επιτυχία της είναι αναμφίβολλη !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
- Μόλις έχει λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει για ομελέτα, το χυμό λεμονιού και τη φλοίδα τριμμένη.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά και προσέχοντας να μη κόψει.
- Είναι έτοιμο μόλις ξεκινάει να γίνεται κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, περνάτε από πολύ ψιλή σίτα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
- Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε μπισκότα, σε πάστα φλώρα ή όπου αλλού προτιμάτε.