Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λεμονάτη κρέμα

Η λεμονάτη κρέμα είναι μια συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι οπότε καταλαβαίνετε πως η επιτυχία της είναι αναμφίβολλη !

Για την κρέμα λεμόνι θα χρειαστείτε:

  • 3 μεγάλα λεμόνια (το χυμό περασμένο στη σίτα) ‏Φλοίδα και χυμό
  • 3 ‏αυγά ολόκληρα
  • 2 ‏κρόκους αυγών
  • 220 γρ. ‏ζάχαρη
  • 100 γρ. ‏βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού ‏κορν φλάουρ
  • 1 φακελάκι ‏βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί λιώνετε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Μόλις έχει λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα αυγά που έχουμε χτυπήσει για ομελέτα, το χυμό λεμονιού και τη φλοίδα τριμμένη.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια, πάντα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά και προσέχοντας να μη κόψει.
  4. Είναι έτοιμο μόλις ξεκινάει να γίνεται κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, περνάτε από πολύ ψιλή σίτα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
  5. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση σε μπισκότα, σε πάστα φλώρα ή όπου αλλού προτιμάτε.

κρέμα-λεμόνι

Συνταγή για κρέμα λεμόνι

newsbeast

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend