Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λεμονάτο νουά κατσαρόλας

Συνταγή για υπέροχο μοσχάρι νουά λεμονάτο κατσαρόλας. Ένα εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι αλλά και μια πιο ιδιαίτερη περίσταση.

Λεμονάτο νουά κατσαρόλας

    • Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 50 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για το μοσχάρι νουά λεμονάτο θα χρειαστείτε

      • 1.200 γρ. ‏μοσχάρι νουά
      • 1 ‏κρεμμύδι σε φέτες
      • 2 κ.σ. ‏βούτυρο
      • 2 ‏σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια
      • 1/2 ποτηράκι κρασιού ‏λευκό κρασί
      • 2 ‏λεμόνια (μόνο το χυμό τους)
      • 1 κ.γ. ‏ξερό θυμάρι (μπορείτε εναλλακτικά λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι)
      • 2 ‏καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
      • 600 ml ‏ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
      • 2 ‏πατάτες κομμένες σε κύβους (προαιρετικά)
      • ‏ελαιόλαδο
      • ‏αλάτι και πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Κόβετε κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάτε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγετε μέσα τα δοντάκια σκόρδου.

      2

      Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζετε πολύ καλά γύρω γύρω απ’ όλες τις πλευρές το κρέας μας, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες (προαιρετικά), λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το καρότο, το κρεμμύδι, πασπαλίζετε με το θυμάρι  και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 3 λεπτά περίπου.

      3

      Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνουμε το ζωμό κρέατος ή νερό, σκεπάζετε το φαγητό και σιγομαγειρεύετε για 75 λεπτά περίπου (Γυρίζετε συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα).

      4

      Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι. Αφού βράσει το κρέας, το βγάζετε σε σανίδα κοπής και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και στραγγίζετε τη σάλτσα.

      5

      Για να δέσετε τη σάλτσα,  δυναμώνετε τη φωτιά,  διαλύετε 1 ή 2 κ.σ. κορν φλάουερ (ανάλογα πόσο αραιή είναι η σάλτσα) σε 1/3 φλ. κρύο νερό, το προσθέτετε στο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3΄μέχρι να δέσει η σάλτσα.

      6

      Βάζετε σε πιατέλα τις φέτες νουά στη σειρά. Γαρνίρετε αριστερά και δεξιά του κρέατος τις πατάτες και τα καρότα και τα περιχύνετε με τη λεμονάτη σάλτσα.

      Διαφήμιση

      μοσχάρι νουά λεμονάτο κατσαρόλας

      Πηγή: sintayes.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend