Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Λεμονόμπαρες

Οι λεμονόμπαρες είναι για όσους αγαπούν το λεμόνι σε όλες του της εκδοχές !

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 + 1/4 του φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 8 κ.σ. ‏βούτυρο ανάλατο κρύο και κομμένο σε 8 κομμάτια

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 7 ‏κρόκοι από μεγάλα αυγά
  • 2 ‏αυγά μεγάλα
  • 1 φλ + 2 κ.σ. ‏ζάχαρη
  • 2/3 του φλ. ‏χυμό από 4-5 μεσαία λεμόνια
  • ‏ξύσμα από 4-5 λεμόνια
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 4 κ.σ. ‏βούτυρο ανάλατο κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 3 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη της βάσης:

  1. Καλύπτετε ένα ταψί 23 εκ. με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο , το αλείφετε με λαδί και αφήνετε στην άκρη.
  2. Τοποθετείστε σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη και το αλάτι και ανακατέψτε για 2 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα κομμάτια βούτυρο και ανακατέψτε για 8-10 δευτερόλεπτα μέχρι να το μείγμα να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
  3. Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και φροντίστε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και ψήνετε μέχρι η βάση να πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα για 25 λεπτά.

Για την γέμιση:

  1. Σε ένα μεσαίο κατσοράκι ανακατεύετε τους κρόκους με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε την ζάχαρη ,τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κρέμα να πάρει την υφή της σάλτσας για 6 λεπτά.
  4. Παιρνάτε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ.
  5. Τέλος , προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και περιχύνετε την ζεστή βάση.
  6. Ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να γυαλύσει η γέμιση και το κέντρο την να έχει ένα ματ χρώμα και όταν το κουνάτε να κουνιέται ελάχιστα.
  7. Αφήστε το να παγώσει σε μια σχάρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά.
  8. Βγάζετε τις μπάρες από το ταψί και μεταφέτε σε ένα ξύλο κοπής. Κόβετε σε κομμάτια 5 εκατοστών και σκουπίζετε το μαχαίρι σε κάθε κόψιμο.
  9. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη αν θέλετε.

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: treats-sf.com,

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend