Οι λεμονόμπαρες είναι για όσους αγαπούν το λεμόνι σε όλες του της εκδοχές !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη ζύμη της βάσης:
- Καλύπτετε ένα ταψί 23 εκ. με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο , το αλείφετε με λαδί και αφήνετε στην άκρη.
- Τοποθετείστε σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη και το αλάτι και ανακατέψτε για 2 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τα κομμάτια βούτυρο και ανακατέψτε για 8-10 δευτερόλεπτα μέχρι να το μείγμα να πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
- Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και φροντίστε ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και ψήνετε μέχρι η βάση να πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα για 25 λεπτά.
Για την γέμιση:
- Σε ένα μεσαίο κατσοράκι ανακατεύετε τους κρόκους με τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε την ζάχαρη ,τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε τα κομμάτια βουτύρου και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κρέμα να πάρει την υφή της σάλτσας για 6 λεπτά.
- Παιρνάτε την κρέμα από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σε ένα μεσαίο μπολ.
- Τέλος , προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και περιχύνετε την ζεστή βάση.
- Ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να γυαλύσει η γέμιση και το κέντρο την να έχει ένα ματ χρώμα και όταν το κουνάτε να κουνιέται ελάχιστα.
- Αφήστε το να παγώσει σε μια σχάρα μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά.
- Βγάζετε τις μπάρες από το ταψί και μεταφέτε σε ένα ξύλο κοπής. Κόβετε σε κομμάτια 5 εκατοστών και σκουπίζετε το μαχαίρι σε κάθε κόψιμο.
- Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη αν θέλετε.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: treats-sf.com,