Λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι
Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για λεμονομπίσκοτα που θα σας συναρπάσει! Μετά τη μοναδική συνταγή για λεμονομπίσκοτα βουτύρου από τον Jamie Oliver ου λατρέψατε σας φέρνουμε και δεύτερη αυτή τη φορά για μπισκότα λεμονιού με γιαούρτι.
[ingredients]
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο σε κύβους, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
Προσθέτετε το αβγό, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το μισό αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε διαδοχικά το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια και πλάθετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μπάλα. Την ανοίγετε σε ρολό και κόβετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια.
Τα «ρολάρετε» με την παλάμη και σχηματίζετε κυλίνδρους μήκους 30 εκατοστών περίπου.
Τους τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και ψήνετε σε στατικό προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20’.
Σερβίρετε.
Συνταγή για λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι
Πηγή: greece.fage