Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι

Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για λεμονομπίσκοτα που θα σας συναρπάσει! Μετά τη μοναδική συνταγή για λεμονομπίσκοτα βουτύρου από τον Jamie Oliver ου λατρέψατε σας φέρνουμε και δεύτερη αυτή τη φορά για μπισκότα λεμονιού με γιαούρτι.

Για τα λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι θα χρειαστείτε

  • 500γρ. ‏αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι ‏μαγιά
  • 40γρ. ‏καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 αβγό ‏μέτριο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250γρ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150γρ. ‏στραγγιστό γιαούρτι
  • ‏Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • 125γρ. ‏βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα ‏αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο σε κύβους, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
Προσθέτετε το αβγό, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το μισό αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε διαδοχικά το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.
Αλευρώνετε μια επιφάνεια και πλάθετε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μπάλα. Την ανοίγετε σε ρολό και κόβετε τη ζύμη σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια.
Τα «ρολάρετε» με την παλάμη και σχηματίζετε κυλίνδρους μήκους 30 εκατοστών περίπου.
Τους τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και ψήνετε σε στατικό προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20’.
Σερβίρετε.

λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι

Συνταγή για λεμονομπίσκοτα με γιαούρτι

Πηγή: greece.fage

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend