Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Λεμονόπιτα αφράτη με διπλή μπισκοτένια βάση oreo

Μια υπέροχη συνταγή για λεμονόπιτα ιδανική για όλες τις ώρες. Με διπλή μπισκοτένια βάση είναι η τέλεια αφορμή για οικογενειακή συγκέντρωση!

Λεμονόπιτα αφράτη με διπλή μπισκοτένια βάση oreo

    • Χρόνος Προετοιμασίας45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για την αφράτη λεμονόπιτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για τη βάση digestive

      • 380 γραμμάρια ‏μπισκότα Digestive
      • 120 γραμμάρια ‏μαργαρίνη

      Υλικά για τη βάση oreo

      • 240 γρ. ‏μπισκότα oreo
      • 40 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο

      Υλικά για την κρέμα

      • 2 (400 γρ.) ‏κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες
      • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
      • ‏Χυμός 2 λεμονιών [αν δεν το θέλετε πολύ ξινό προσθέστε χυμό 1 λεμονιού και αν πιο ξινό χυμό 3 λεμονιών]
      • ‏Ξύσμα 1 λεμονιού
      • 1 κ.γ. ‏ζελατίνη

      Υλικά για την επικάλυψη

      • 2 κουτάκια των 200 ml (35%) ‏κρέμα γάλακτος
      • 2 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      Για τη βάση digestive

      1

      Βάζετε τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

      2

      Λιώνετε το βιτάμ και το προσθέτετε στη σκόνη μπισκότου που την έχετε βάλει σε ένα μπολ.

      3

      Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 24 εκ. ή τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση.

      4

      Πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε τα μείγμα να κάνει μια ισοπαχή στρώση στο πάτο και στα τοιχώματα (στα τοιχώματα μόνο αν τη βάλετε σε ταρτιέρα).

      5

      Τη βάζετε στη κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξετε τη βάση με τα όρεο.

      Για τη βάση oreo

      6

      Κάνετε την ίδια πιο πάνω διαδικασία με τη διαφορά ότι δεν τα κάνετε σκόνη αλλά λίγο πιο χονδρά.

      7

      Βγάζετε από τη κατάψυξη το σκεύος μας με τα digestive και προσθέτετε από πάνω το μείγμα με τα μπισκότα όρεο.

      8

      Τα στρώνετε πάλι ομοιόμορφα μόνο στο πάτο και όχι στα τοιχώματα. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.

      Για τη κρέμα

      9

      Βάζετε την ζελατίνη με 1 κ.σ. νερό σ ένα μπολάκι και το βάζετε σε μπεν μαρί να λιώσει.

      10

      Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.

      11

      Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το μείγμα της ζελατίνης, τοποθετείτε και  όλα τα υπόλοιπα προαναφερόμενα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύετε καλά με το χέρι ή με μίξερ χειρός.

      12

      Bγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τη κρέμα, τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω στη βάση και  αφήνετε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

      Για την επικάλυψη

      13

      Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.

      14

      Καλύπτετε με ένα κορνέ σε ότι σχέδιο θέλετε το γλυκό μας και καίτε με φλόγιστρο τη κορυφή (προαιρετικά).

      Διαφήμιση

      λεμονόπιτα αφράτη

      Αρχική έμπνευση: sintayes

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend