Lemon pie (λεμονόπιτα) τριών στρώσεων
Αυτή η lemon pie (στα ελληνικά λεμονόπιτα) είναι τρομερά εύκολη για να αρνηθείτε να τη φτιάξετε και ακόμα πιο απολαυστική όταν τη γευθείτε!
Μην χάσεις: Brownies λεμόνι με έξτρα γλάσο λεμονιού!
Συνταγή για lemon pie (λεμονόπιτα)

- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τη Lemon pie θα χρειαστείτε
- 200 γρ. κρέμα στιγμής λεμόνι
- 2 φλ. κρύο γάλα
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
- 220 γρ. σαντιγί έτοιμη τύπου μορφάτ
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε στο μπλέντερ το μπισκότο. Μόλις φτάσει στην υφή της πούδρας προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο κι αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί , για 2 λεπτά.
Έπειτα στρώνετε το μπισκότο σε μια φόρμα 20 εκ. κι αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Χτυπάτε την κρέμα στιγμής, το γάλα και τον χυμό στο μίξερ για 2 λεπτά ( Η κρέμα θα βγει σφιχτή). Απλώνετε 1-1½ φλ. κρέμα και την απλώνετε στην βάση μπισκότου σας.
Στην υπόλοιπη κρέμα ενσωματώνετε την μισή σαντιγί με απαλές κινήσεις κι έπειτα απλώνετε πάνω από το μείγμα κρέμας λεμονιού. Τέλος, απλώνετε την σαντιγί που περίσσεψε.
Αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
Διαφήμιση
Διαφήμιση