Λιγκουίνι με γαρίδες, πορτοκάλι και εστραγκόν
Μια γεύση που ακούγεται πιο εξεζητημένη από ό,τι πραγματικά είναι.
Ο συνδυασμός του πορτοκαλιού με το εστραγκόν είναι πολύ αρμονικός και η κρέμα ισορροπεί τις οξύτητες δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πάστα.
Για τα λινγκουίνι με γαρίδες θα χρειαστείτε :
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- 4 κλαδάκια ή 3/4 κ.γλ. ξηρό φρέσκο εστραγκόν
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. σε 2 κ.σ. νερό κορνφλάουρ
- φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κρεμμυδάκια
- ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
- 1/3 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1.Βράζετε και στραγγίζετε τα λιγκουίνι
2.Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να χρυσίσει και προσθέτε το αλατοπίπερο.
3.Προσθέτετε τις γαρίδες και το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζετε 15-20 λεπτά.
4.Προσθέτετε την κρέμα ή το γάλα για να διατηρήσετε την επιθυμητή ποσότητα σάλτσας.
5.Βάζετε το εστραγκόν και τη φλούδα πορτοκαλιού.
6.Προσθέτετε το διαλυμένο σε νερό κορνφλάουρ για να δέσει η σάλτσα.
7.Περιχύνετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα, ανακατεύτε και σερβίρουμε.
Πηγή: gourmed
Διαφήμιση