Λιμοντσέλο: Πώς να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό, εύκολα και γρήγορα!
Ίσως το αγαπημένο μας λικέρ. Μας το έχουν σερβίρει άπειρες φορές σε μαγαζιά, το έχουμε αγοράσει και εμείς και σίγουρα το έχουμε αγαπήσει… Ήρθε η ώρα να το φτιάξετε εσείς εύκολα και γρήγορα για να το απολαμβάνετε όποια στιγμή θέλετε!
Συνταγή για σπιτικό λικέρ λιμοντσέλο
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος2 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος32 Λεπτά
- Μερίδες1 μπουκάλι περίπου 750ml
Για το λικέρ λιμοντσέλο θα χρειαστείτε
- 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 750 ml βότκα
- 200 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια.
Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο.
Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι.
Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Πηγή: olivemagazine.gr