Mac and cheese αλά Ελληνικά
Τα mac and cheese είναι ένα απ’τα αγαπημένα Αμερικάνικα πιάτα όμως επειδή είμαστε στην Ελλάδα και μας αρέσει να “πειράζουμε” τις συνταγές, παρακάτω θα δείτε μια Ελληνική εκδοχή !
Για τα mac n cheese αλά Ελλήνικά θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. Mακαρονάκι κοφτό
- 800 γρ. Νερό
- 800 γρ. Γάλα εβαπορέ
- 1 κ.γ. Κορν φλάουρ
- 2-3 κ.σ. Μουστάρδα
- 200 γρ. Τυριά που λιώνουν
- 200 γρ. Φέτα
- Αλάτι , πιπέρι
Για το αρωματικό τρίμμα ψωμιού θα χρειαστείτε:
- 5 φέτες Ψωμί
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- Ξερά αρωματικά της επιλογής σας , πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και 3/4 απ’το γάλα εβαπορέ , αλάτι , πιπέρι και φέρνετε σε βρασμό. Προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε για 8 λεπτά.
- Στο υπόλοιπο εβαπορέ προσθέτετε το corn flour και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε το μαζί με τη μουστάρδα στη κατσαρόλα και βράστε για 1 λεπτό ακόμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σταδιακά προσθέστε τα τυριά που λιώνουν , ανακατέψτε και προσθέστε τη φέτα.
- Σε ένα μπλέντερ , προσθέστε το ψωμί με τα αρωματικά της επιλογής σας και αναμείξτε μέχρι να γίνει κομματάκια.
- Προσθέστε τα κομμάτια σ’ένα τηγάνι με βούτυρο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν καφέ και τραγανά.
- Σερβίρετε βάζοντας τα μακαρόνια σε ένα πιάτο και πασπαλίζετε με το αρωματικό τρίμμα ψωμιού.
Tip : Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το μείγμα ψωμιού.
Πηγή: akispetretzikis
Διαφήμιση