Mac and cheese εύκολο χωρίς μπεσαμέλ
Το mac and cheese το έχετε δει παντού , είναι ένας πειρασμός από μόνο του ! Σερβίρεται και σαν ορεκτικό καθώς έχει πλούσια γεύση και σίγουρα θα δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στο τραπέζι σας χωρίς να σας δυσκολέψει !
Συνταγή για mac and cheese
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το σκόρδο,την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και φέρνετε σε σιγανό βρασμό ανακατεύοντας σε συχνά.
- Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά για 10-15 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα σας να δέσει και να έχει μια λεία υφή.
- Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στην συσκευασία τους.
- Έπειτα τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στην σάλτσα μαζί με την μοτσαρέλα.
- Ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν τα μακαρόνια από τη σάλτσα.
- Τοποθετείτε τα μακαρόνια σε βουτυρωμένο σκέυος και πασπαλίζετε με φρυγανιά ή με ψιλοκομμένο ψωμί για πιο τραγανή υφή.
- Βάζετε τον φούρνο στη ρύθμιση grill και ψήνετε ώσπου να έχετε μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.
εμπνευσμένο και φωτογραφία από tastemade