Mac and cheese (Μακαρόνια με τυρί)
Αγαπημένο πιάτο των Αμερικάνων , πλούσιο σε τυρί! Μια καλή ιδέα για κυρίως πιάτο , συνοδευόμενο από μια σαλάτα! Ελπίζουμε να σας αρέσει!
Μακαρόνια
- 230 γραμμάρια Μακαρόνια σε σχήμα κοράλι ή κοφτό
- 2 κούπες Τυρί cheddar τριμμένο
- 1/2 κούπα Τυρί παρμεζάνας τριμμένο
- 3 κούπες Γάλα
- 1/4 της κούπας Βούτυρο
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσείς
- 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
- 1/2 κούπα Ψίχα ψωμιού τριμμένη
- Μία πρέζα Πάπρικα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράστε τα μακαρόνια εως ότου είναι al dente και σουρώστε τα.
- Σ’ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε συνεχώς. Βάζετε το γάλα λίγο λίγο κι ανακατεύετε ανά κουταλιά.
- Προσθέτετε τα τυριά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να δέσει η μπεσαμέλ.
- Σ’ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τα βρασμένα μακαρόνια κι από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ .
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη τριμμένη ψίχα ψωμιού και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
- Το απλώνετε πάνω απ τα mac and cheese και βάζετε πάπρικα.
- Ψήνετε στους 175 C για 30 λεπτά
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία: allrecipes.com
Διαφήμιση