Mac and cheese (Μακαρόνια με τυρί)
Αγαπημένο πιάτο των Αμερικάνων , πλούσιο σε τυρί! Μια καλή ιδέα για κυρίως πιάτο , συνοδευόμενο από μια σαλάτα! Ελπίζουμε να σας αρέσει!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράστε τα μακαρόνια εως ότου είναι al dente και σουρώστε τα.
- Σ’ένα άλλο σκεύος λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι κι ανακατεύετε συνεχώς. Βάζετε το γάλα λίγο λίγο κι ανακατεύετε ανά κουταλιά.
- Προσθέτετε τα τυριά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να δέσει η μπεσαμέλ.
- Σ’ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τα βρασμένα μακαρόνια κι από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ .
- Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τη τριμμένη ψίχα ψωμιού και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει.
- Το απλώνετε πάνω απ τα mac and cheese και βάζετε πάπρικα.
- Ψήνετε στους 175 C για 30 λεπτά
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία: allrecipes.com