Μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας και 100 θερμίδες!
Απολαύστε γευστικά και υγιεινά σπιτικά μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας, υψηλά σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε θερμίδες – μόλις 100 ανά μάφιν! Για τη συνταγή θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά και 20 λεπτά συνολικό χρόνο.
Ψάχνεις για περισσότερες γλυκές συνταγές με λίγες θερμίδες; Δες 15 υπέροχες συνταγές για γλυκά διαίτης!
Μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας και 100 θερμίδες!

- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος25 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τα μάφινς βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 65 γρ. σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος με γεύση βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο αμυγδάλου
- 1 φλιτζ. μαρμελάδα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.
Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.
Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!
Διαφήμιση
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: thebigmansworld.com
Διαφήμιση