Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μαγειρίτσα παραδοσιακή

Συνταγή για μαγειρίτσα παραδοσιακή. Η μαγειρίτσα είναι ένα παραδοασιακή φαγητό – σούπα – η οποία καταναλώνεται κάθε χρόνο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ακριβώς μετά την Ανάσταση. Είναι το πρώτο φαγητό, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, το οποίο περιέχει κρέας. Η μαγειρίτσα περιέχει εντόσθια αρνιού (συκωταριά), ρύζι, λαχανικά και άνιθο. Σκοπός της μαγειρίτσας είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι των ανθρώπων που νηστεύουν για 40 ημέρες για την έντονη κατανάλωση κρέατος που ακολουθεί μία ημέρα μετά (Κυριακή του Πάσχα). Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή μας για μαγειρίτσα παραδοσιακή.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο: tovima.gr

Δες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ.

Μαγειρίτσα παραδοσιακή συνταγή

μαγειρίτσα παραδοσιακή συνταγή
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
  • Μερίδες6-8

    Για την παραδοσιακή μαγειρίτσα θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη μαγειρίτσα

    • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
    • 5-6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 3 μέτρια μαρούλια
    • 4-5 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένας
    • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
    • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    • αλάτι και πιπέρι

    Υλικά για το αυγολέμονο

    • 2 αυγά
    • χυμό 2 λεμονιών

    Εκτέλεση

    1

    Για να προετοιμάσετε τη συνταγή για μαγειρίτσα παραδοασιακή, καθαρίστε και πλύνετε καλά τη συκωταριά και αφήστε την στην άκρη. Πλύνετε καλά τα εντόσθια κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίψτε τα με αλάτι και χυμό λεμονιού και ξεπλύνετέ τα ξανά. (Συμβουλή για να τα πλύνετε πιο εύκολα: Μπορείτε είτε να τα φέρετε κατά μήκος είτε να τα γυρίσετε προς τα έξω.)

    2

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τα εντόσθια και άφθονο νερό και περιμένετε να έρθουν σε σημείο βρασμού (περίπου 10-15 λεπτά). Ανά διαστήματα αφαιρείτε τον αφρό. Κατόπιν σουρώνετε και χύνετε το νερό. Τοποθετείτε την συκωταριά σε μια πιατέλια και την κόβετε σε μικρά κομματάκια φροντίζοντας να αφαιρέσετε το περιττό λίπος.

    3

    Τοποθετείτε την ίδια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας. Σοτάρετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το μαρούλι που το έχετε χοντροκομμένο και κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε τη μαγειρίτσα με το καπάκι για περίπου 40-50 λεπτά. Φροντίστε νε προσθέσετε το ρύζι περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας το καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως στην μαγειρίτσα σας.

    Για το αυγολέμονο

    4

    Ήρθε η ώρα να προετοιμάσετε το αυγολέμονο για την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Ξεκινήστε με το διαχωρισμό των ασπραδιών από τους κρόκους. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά ώστε να αναμειχθούν. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός μέχρι τα ασπράδια να γίνουν αφρώδη και παχιά. Κατόπιν καθώς χτυπάτε αργά τα ασπράδια, προσθέστε σιγα σιγά και το μείγμα με τους κρόκους. Συνεχίστε να χτυπάτε για 1-2 λεπτά και προσθέστε σταδιακά 3-4 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και ανακατεύετε συνεχόμενα. Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε το ζωμό αργά! Ύστερα μεταφέρετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα ανακινώντας την κατσαρόλα και αφαιρείτε από τη φωτιά.

    5

    Σερβίρετε την μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή, τρίβετε λίγο φρέσκο πιπέρι από πάνω και απολαμβάνετε την σούπα σας! Καλή Ανάσταση!

    Διαφήμιση

    μαγειρίτσα παραδοσιακή συνταγήfoodmaniacs.gr

    Με έμπνευση από: mygreekdish.com

    5/5 - (2 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend