Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά

Φίλοι και φίλες λάτρεις των ζυμαρικών, που ψάχνετε συνταγή για μακαρόνια με κιμά στο φούρνο. Αυτή η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι το όνειρο σας παραδομένο στο πιάτο σας!

Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι!

Σου αρέσουν τα ζυμαρικά; Έχουμε περισσότερες από 50 συνταγές με μακαρόνια εδώ!

Συνταγή για μακαρονάδα φούρνου με κιμά

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
    • Μερίδες4

    Για τα μακαρόνια με κιμά στο φούρνο θα χρειαστείτε

    • 1 πακέτο ‏μακαρόνια της επιλογής σας (προτείνουμε ριγκατόνι)
    • 1 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
    • 1 ‏μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες ‏σκόρδο ψιλοκομμένο
    • ‏κόκκινο πιπέρι
    • 450 γρ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
    • 2 κ.σ. ‏πελτές ντομάτας
    • 1 κ.σ. ‏ρίγανη
    • 800 γρ. ‏ντοματοπολτός
    • 1 1/2 φλ. ‏τυρί ρικότα
    • 2 κ.σ. ‏βασιλικός
    • 1/2 φλ. ‏τριμμένη παρμεζάνα
    • 2 φλ. ‏τριμμένη μοτσαρέλα

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε.

    2

    Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

    3

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.

    4

    Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα.

    5

    Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με την ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές.

    6

    Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό , κατεβάστε την φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

    7

    Αποσύρετε από την φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό.

    8

    Προσθέστε στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μείγματα.

    9

    Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.

    10

    Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά. Γαρνίρετε με βασιλικό.

    Διαφήμιση

    μακαρόνια με κιμά στο φούρνο

    foodmaniacs.gr

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία: delish

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend