Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μακαρόνια με κιμά γαλοπούλας

Αν σου αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά αλλά θέλεις κάτι πιο ελαφρύ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξεις τα μακαρόνια με κιμά γαλοπούλας! Εύκολη συνταγή που δίνει μια εναλλακτική επιλογή στο κλασικό πιάτο που όλοι αγαπάμε.

Δες όλες μας τις συνταγές με ζυμαρικά εδώ.

Μακαρόνια με κιμά γαλοπούλας

μακαρόνια με κιμάς γαλοπούλας συνταγή
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για τα μακαρόνια με κιμά γαλοπούλας θα χρειαστείτε

    • 1/2 κιλό ‏Κιμάς από στήθος γαλοπούλας
    • 1 πακέτο ‏Μακαρόνια σπαγγέτι
    • 1 κουταλάκι της σούπας ‏Ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι ‏Ξερό βασιλικό
    • 1-2 ‏Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 3 ‏Μεγάλες σκελίδες σκόρδο
    • 3 ‏Μεγάλα καρότα ( τριμμένα στον τρίφτη ή στο μούλτι)
    • 1 ‏Ξύλο κανέλας
    • 1/2 ‏Ποτήρι κρασί λευκό
    • 3 ‏Ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏Πελτέ ντομάτας
    • Όσο θέλετε ‏Αλάτι , Πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

    2

    Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.

    3

    Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.

    4

    Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη.

    5

    Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε!

    Διαφήμιση

    μακαρόνια με κιμά γαλοπούλας

    Πηγή:  sidagi.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend