Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και ντοματίνια
Έχετε βαρεθεί τις κλασικές μακαρονάδες; Μπορείτε γρήγορα και χωρίς πολλά υλικά να ετοιμάσετε τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και ντοματίνια και να απολαύσετε μια διαφορετική μακαρονάδα!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Τοποθετήστε τα ντοματίνια σε ένα ταψί, πασπαλίστε τα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα για 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι (110 ml) σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρέψτε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τις αντσούγιες για 1-2 λεπτά και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες.
- Προσθέστε την κάπαρη, το λευκό κρασί και τα ντοματίνια και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και ανακατέψτε απαλά για περίπου 3 λεπτά.
- Ταυτόχρονα μαγειρέψτε τα μακαρόνια.
- Όταν γίνουν αλ ντέντε, σουρώστε τα και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.
- Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα με το μαΐντανό και τη τριμμένη παρμεζάνα!
Πηγή: foodmaniacs.gr
Με έμπνευση και φωτογραφία από: delicious.com.au