Μανιταροπιτούλες σβέλτες
Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί από εσάς που λατρεύετε τα μανιτάρια! Αν δείτε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτές οι μανιταροπιτούλες θα εκπλαγείτε. Πάμε…
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί , προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια , το θυμάρι, το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Όσο μαγειρεύετε τα μανιτάρια , σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη και πλάστε τη ώστε να έχετε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
- Στη μια πλευρά της ζύμης βάζετε 4 στοίβες από το μείγμα με τα μανιτάρια με απόσταση 3 εκατοστών η κάθε μια. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το περίγραμμα ζύμης της κάθε στοίβας.
- Στη συνέχεια διπλώνετε τη ζύμη μια φορά με την άλλη μισή μεριά και πιέζετε τις άκρες ώστε να προκύψουν 4 πιτούλες.
- Κόβετε τις άκρες και τις πατάτε με ένα πιρούνι. Τοποθετείστε τις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χτυπήστε το αυγό , προσθέστε λίγο νερό και με το πινέλο περάστε κάθε πίτα.
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Με έμπνευση από: tastemade
Διαφήμιση