Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μανιταροπιτούλες σβέλτες

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί από εσάς που λατρεύετε τα μανιτάρια! Αν δείτε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτές οι μανιταροπιτούλες θα εκπλαγείτε. Πάμε…

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι να ζεσταθεί , προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια , το θυμάρι, το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  2. Όσο μαγειρεύετε τα μανιτάρια , σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη και πλάστε τη ώστε να έχετε ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
  3. Στη μια πλευρά της ζύμης βάζετε 4 στοίβες από το μείγμα με τα μανιτάρια με απόσταση 3 εκατοστών η κάθε μια. Με ένα πινέλο βουτυρώνετε το περίγραμμα ζύμης της κάθε στοίβας.
  4. Στη συνέχεια διπλώνετε τη ζύμη μια φορά με την άλλη μισή μεριά και πιέζετε τις άκρες ώστε να προκύψουν 4 πιτούλες.
  5. Κόβετε τις άκρες και τις πατάτε με ένα πιρούνι. Τοποθετείστε τις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Χτυπήστε το αυγό , προσθέστε λίγο νερό και με το πινέλο περάστε κάθε πίτα.
  7. Ψήνετε για 15-20 λεπτά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με έμπνευση από: tastemade

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend