Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι.

Έχετε υπόψη πώς, ενώ οι μαρίδες δεν απαιτουν το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο, τα υπόλοιπα ψαράκια χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια και, αν είναι λίγο μεγαλύτερα, από τις ραχοκοκαλιές.

Για της τηγανιτές μαρίδες θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό ‏μικρές μαρίδες
  • ‏ξύσμα (ή χυμός) από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • ‏άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας σπορέλαιο), για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στραγγίζετε τις μαρίδες (δεν χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια). Τις σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, αν θέλετε, τις αλατίζετε ελαφρώς.

Για το χυλό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το πιρούνι τα αυγό με το αναψυκτικό σόδας και αδειάζετε το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό που να καλύπτει το πίσω μέρος μια ξύλινης κουτάλας.

Για το τηγάνισμα

  1. Γεμίζετε μέχρι τη μέση ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι για τηγάνισμα και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  2. Παίρνετε τις μαρίδες μία-μία και, κρατώντας τις από την ουρά, τις βουτάτε στο χυλό. Τις τινάζετε ελαφρά και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τις τηγανίζετε σε δόσεις (περίπου 10 μαρίδες ανά δόση), αναποδογυρίζοντάς τις μέσα στο λάδι με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  3. Βγάζετε κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζετε τις μαρίδες  σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού (ή τις ραντίζετε με το χυμό του) και τις σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύονται με παγωμένο λευκό κρασί ή με ουζάκι.

marida thganhth.jpg-large

Πηγή: dinanikolaou

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend