Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μικρά παστάκια με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμα παστάκια με σοκολάτα, ινδοκάρυδο και έξτρα επικάλυψη σοκολάτας!

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • 80 γρ. και λίγο επιπλέον για άλειμμα ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα (Κομμένη κομμάτια)
  • 70 γρ. ‏Ζάχαρη
  • 1 μεγάλο ‏αυγό (Ελαφρά χτυπημένο)
  • 150 γρ. ‏Αλεύρι
  • 2 κ.σ. ‏Σκόνη κακάο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 1 κουτί (395 γρ.) ‏Ζαχαρούχο γάλα
  • 225 γρ. ‏Τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 2 μεγάλα ‏αυγα (ελαφρώς χτυπημένα)

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα (Σπασμένη κομμάτια)
  • 100 γρ. ‏Βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ένα ορθογώνιο, επίπεδο ταψάκι, 20 Χ 25 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε το ταψάκι και στρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα με λαδόχαρτο ψησίματος.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα για την βάση. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το κακάο. Την ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και την σοκολάτα. Τέλος λίγο – λίγο προσθέτετε το αλεύρι με το κακάο.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση. Ανακατεύετε το ινδοκάρυδο με το γάλα και τα αυγά, καλά, να πάρετε ομοιογενές μείγμα.
  6. Μόλις συμπληρωθούν τα 10 λεπτά ψησίματος, βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζετε μέσα το ινδοκάρυδο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο φούρνο, να ψηθεί για 25 λεπτά (θα ροδίσει ελαφρά). Το βγάζετε και το αφήνετε μέσα στο ταψί να κρυώσει εντελώς.
  7. Σε μπεν μαρί λιώνετε μαζί την σοκολάτα με το βούτυρο της επικάλυψης, ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζετε πάνω από το ψημένο γλυκό, στρώνετε την επιφάνεια και αφήνετε να κρυώσει. Για πιο γρήγορα, το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  8. Βγάζετε το γλυκό από το ταψάκι και ξεκολλάτε ολόγυρα το λαδόχαρτο. Κόβετε κάθετα στην μεγάλη πλευρά σε 3 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το κόβετε σε 6 κομμάτια, ώστε να πάρετε συνολικά 18 κομμάτια. Τα φυλάτε σε μπολ στο ψυγείο ή τα τυλίγετε ένα – ένα σε αλουμινόχαρτο.

παστάκια σοκολάτα ινδοκάρυδο

Συνταγή για παστάκια με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Πηγή: radicio.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend