Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια

Φτιάξτε το μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια και σας εγγυόμαστε ότι δε θα αγοράσετε ξανά μιλφέιγ από ζαχαροπλαστείο!

Για το μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια θα χρειαστείτε

  • 1 ‏φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
  • 1 λίτρο ‏γάλα
  • 1 1/3 φλιτζάνι ‏ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζάνι ‏αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο γάλακτος
  • 1 κλωνάρι ‏βανίλιας
  • 4 ‏αυγά
  • 2 φλιτζάνια ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ‏άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Στρώνετε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
  2. Απλώνετε επάνω τη σφολιάτα.
  3. Με πιρούνι την τρυπάτε παντού και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στον αέρα, για 10΄.
  4. Βγάζετε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  5. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάμε τη λαδόκολλα.
  6. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνετε να κρυώσει.
  7. Βάζετε το ½ από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη βανίλια, αφού πρώτα τη χαράξετε κατά μήκος.
  8. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός.
  9. Αφαιρείτε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνετε τον καρπό της και τον ρίχνετε στο γάλα.
  10. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτετε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα.
  11. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  12. Προσθέτετε το βούτυρο για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα.
  13. Τη βάζετε σε μπολ φαρδύ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
  14. Χτυπάτε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  15. Ξαναχτυπάτε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας (να ενωθούν) απαλά με σπάτουλα.
  16. Κόβετε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζετε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε το ½ της κρέμας, βάζουμε το δεύτερο, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτετε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας.
  17. Αχνίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Καλό είναι να στήνετε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίζουν τα μπισκότα.
  18. Επίσης, να αποφεύγετε να το βάζετε στο ψυγείο για τον ίδιο λόγο.

Millefeuille--me-afrati-krema-vanilia

Πηγή: argiro.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend