Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για μιλφέιγ με κρέμα παρφέ σοκολάτα και κρέμα πατισερί βανίλια

Μοναδική συνταγή για μιλφέιγ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία φορά να φτιάξετε αυτό το καταπληκτικό μιλφέιγ, και δεν θα μπορείτε να το βγάλετε από το μυαλό σας! Φτιάξτε το ξανά και ξανά…

Δες τις καλύτερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ➤.

Και μια συνταγή για μιλφέιγ που σίγουρα δε θα έχεις δει ξανά, αλλά πρέπει να δοκιμάσεις: Μιλφέιγ σοκολάτας με κάστανο!

Συνταγή για μιλφέιγ με κρέμα παρφέ σοκολάτα και κρέμα πατισερί βανίλια

    • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 30 Λεπτά
    • Μερίδες8

    Για τη συνταγή για μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα και κρέμα βανίλια θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βάση

    • 1 ‏φύλλο έτοιμο φύλλο σφολιάτα

    Υλικά για την κρέμα παρφέ σοκολάτα

    • 4 ‏κρόκους
    • 125 γραμ. ‏ζάχαρη
    • 100 γραμ. ‏γάλα
    • 150 γραμ. ‏σοκολάτα ψιλοκομμένη 70% περιεκτικότητα σε κακάο
    • 2 πρέζες ‏αλάτι
    • 200 γραμ. ‏κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ κρύα

    Υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

    • 500 γραμ. ‏γάλα
    • 4 ‏κρόκους
    • 125 γραμ. ‏ζάχαρη
    • 35 γραμ. ‏κορν φλάουρ
    • 35 γραμ. ‏αλεύρι
    • 1 μπαστούνι ‏βανίλιας ή μια βανίλια

    Εκτέλεση

    1

    Ξεκινάτε το μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα βανίλια, στρώνοντας πρώτα λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα. Απλώνετε επάνω το ένα φύλλο σφολιάτα.

    2

    Με πιρούνι την τρυπάτε παντού και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10′-15′ να φουσκώσει ελαφρά.

    3

    Βγάζετε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με χοντρά γάντια κουζίνας στα χέρια και με προσοχή γιατί ο ατμός που βγαίνει καίει πολύ, πατάτε καλά τη σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια να ξεφουσκώσει, αφαιρείτε και πετάτε την λαδόκολλα.

    4

    Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα.

    5

    Μόλις ψηθεί την αχνίζετε με λίγη άχνη και την αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατό φούρνο να γυαλίσει. Την αφήνετε να κρυώσει καλά.

    6

    Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζετε τη σφολιάτα σε 3 κομμάτια. Ετοιμάζετε το μιλφέιγ την ώρα που θα το σερβίρετε, ποτέ νωρίτερα για να διατηρείται αφράτο και φυλλωτό.

    7

    Βάζετε λίγη κρέμα σε πιατέλα για να στερεωθεί το μιλφέιγ. Απλώνετε το ένα κομμάτι σφολιάτα. Γεμίζετε εναλλάξ με τα δυο κορνέ με τις δυο κρέμες. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο ψημένη σφολιάτα  κι επαναλαμβάνετε.

    8

    Αχνίζετε με μπόλικη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

    Για την κρέμα παρφέ σοκολάτα

    9

    Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη και το αλάτι με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.

    10

    Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σταδιακά το ρίχνετε στα αβγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.

    11

    Ανακατεύετε καλά να αραιώσει το μείγμα.

    12

    Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.

    13

    Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει τους 80ºC, αλλιώς πρέπει να αφήνει παχύ στρώμα στην ράχη της κουτάλας. Δεν πρέπει να πάρει βράση.

    14

    Βάζετε σε μπολ την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Περιχύνετε με την κρέμα αβγών.

    15

    Ανακατεύετε με σύρμα να ομογενοποιηθεί και να λιώσει τελείως. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ σε παχύρρευστη μορφή.

    16

    Σαν γιαούρτι να είναι η σύσταση της. Την προσθέτετε στη σοκολάτα κι απαλά ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα παρφέ σοκολάτα.

    17

    Τη βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

    Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

    18

    Βάζετε το γάλα με την μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

    19

    Λίγο πριν την χρησιμοποιήσετε  την αφρατεύετε χτυπώντας την με μίξερ χειρός ή σύρμα.

    20

    Στρώνετε μεμβράνη σε ρηχό ταψάκι και αδειάζετε την κρέμα. Ακουμπάτε σε όλη την επιφάνεια της μεμβράνη που εφάπτεται κι αφήνετε να κρυώσει καλά. Παγώνετε  στο ψυγείο.

    21

    Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα αφήνετε την κρέμα να πυκνώσει. Μόλις δέσει αποσύρετε.

    22

    Όλο μαζί το ρίχνετε  στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

    23

    Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Αραιώνετε το μείγμα αβγών με λίγο ζεστό γάλα.

    24

    Σε μπολ βάζετε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με σύρμα ή μίξερ χειρός να ασπρίσουν.

    25

    Σχίζετε κατά μήκος την βανίλια και αφαιρείτε τον καρπό της. Την προσθέτετε στο γάλα.

    Διαφήμιση

    συνταγή για μιλφέιγ

    πηγή: argiro

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend