Μιλφέιγ με κρέμα σοκολάτα και κρέμα βανίλια
Μια υπέροχη συνταγή από το γνωστό σεφ, Γιάννη Λουκάκο, για ένα λαχταριστό μιλφέιγ με 2 κρέμες. Κρέμα σοκολάτα και κρέμα βανίλια συνδυάζονται άψογα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τα 2 είδη κρέμας
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
- Βάζετε το ένα κιλό της κρέμας, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώνετε και στύβετε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σουρώνετε την κρέμα σε μια κανάτα και κρατάτε τη μισή ποσότητα του μείγματος στην άκρη.
- Την άλλη μισή την ανακατεύετε προσεκτικά με την κουβερτούρα σε ένα μπολ, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (400 γρ.) και ανακατεύετε.
- Κρυώνετε τις 2 κρέμες στους 30°C.
Για το τελείωμα του πιάτου
- Στρώνετε την επιφάνεια του ταψιού με μια στρώση από μπισκότα και από πάνω ρίχνετε την κρέμα βανίλιας.
- Τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρετε το ταψί από το ψυγείο και στρώνετε άλλη μια στρώση από μπισκότα.
- Ρίχνετε από πάνω την κρέμα της σοκολάτας και τοποθετείτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Πριν σερβίρτε, στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρετε με σκόνη κακάο.
Συνταγή για μιλφέιγ
Πηγή: yiannislucacos.gr