Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μοσχάρι κοκκινιστό με ραδίκια

Τώρα που ο χειμώνας έχει μπεί για τα καλά στη καθημερινότητα το να βρίσκουμε φαγητά που να μας κρατάνε είναι αναγκαίο ! Το μοσχάρι κοκκινιστό είναι η κατάλληλη πρόταση για το τραπέζι σας !

Για το μοσχάρι θα χρειαστείτε:

  • 800 γρ. ‏μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ.
  • 1.200 γρ. (καθαρό βάρος - περίπου 1½ κιλό ακαθάριστα) ‏ραδίκια πικρά, καθαρισμένα , χοντροκομμένα
  • 2 ‏μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 ‏μέτρια καρότα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ‏σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ‏τζίντζερ, σε σκόνη
  • περίπου 10 ίνες ‏κρόκου Κοζάνης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
  • 1 κουτ. γλυκού ‏κύμινο, σε σκόνη
  • κανέλα, σε σκόνη ‏1/2 κουτ. γλυκού
  • 1/4 κουτ. γλυκού ‏πιπέρι καγιέν ή άλλο καυτερό κοκκινοπίπερο (ή όσο θέλουμε)
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ‏λεμόνι, ακέρωτο
  • 1 κουτ. γλυκού ‏χυμός λεμονιού
  • 1 κονσέρβα ‏ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 κουτ. σούπας ‏σουσάμι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 2 κουτ. γλυκού ‏μαυροκούκι, προαιρετικά (μοιάζει με μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε στα περισσότερα μπαχαράδικα)
  • 1/2 μάτσο ‏τα φύλλα από δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 60 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ‏200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα και 600 ml νερό και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνετε τα χόρτα και τα «ζεματίζετε» για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  6. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Σκορπίζετε το δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί» και μοιράζετε στα πιάτα.
  8. Σκορπίζετε τα σουσάμια και σερβίρετε με τη συνοδεία του γιαουρτιού.

xorta_mosxari-kokkinisto

Πηγή: gastronomos

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend