Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μοσχάρι κοκκινιστό με ραδίκια

Τώρα που ο χειμώνας έχει μπεί για τα καλά στη καθημερινότητα το να βρίσκουμε φαγητά που να μας κρατάνε είναι αναγκαίο ! Το μοσχάρι κοκκινιστό είναι η κατάλληλη πρόταση για το τραπέζι σας !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα και 600 ml νερό και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  5. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνετε τα χόρτα και τα «ζεματίζετε» για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  6. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Σκορπίζετε το δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί» και μοιράζετε στα πιάτα.
  8. Σκορπίζετε τα σουσάμια και σερβίρετε με τη συνοδεία του γιαουρτιού.

xorta_mosxari-kokkinisto

Πηγή: gastronomos

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend