Μοσχάρι κοκκινιστό με ραδίκια
Τώρα που ο χειμώνας έχει μπεί για τα καλά στη καθημερινότητα το να βρίσκουμε φαγητά που να μας κρατάνε είναι αναγκαίο ! Το μοσχάρι κοκκινιστό είναι η κατάλληλη πρόταση για το τραπέζι σας !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτετε την ντομάτα και 600 ml νερό και μαγειρεύετε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνετε τα χόρτα και τα «ζεματίζετε» για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για άλλα 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
- Σκορπίζετε το δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήνετε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί» και μοιράζετε στα πιάτα.
- Σκορπίζετε τα σουσάμια και σερβίρετε με τη συνοδεία του γιαουρτιού.
Πηγή: gastronomos
Διαφήμιση