Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Σνίτσελ μοσχάρι με παρμεζάνα

Σε όλους αρέσει το σνίτσελ… Αλλά το σνίτσελ μοσχάρι με παρμεζάνα θα το λατρέψετε!

Σνίτσελ μοσχάρι με παρμεζάνα

    • Χρόνος Προετοιμασίας14 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος2 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος16 Λεπτά
    • Μερίδες4

      Για το σνίτσελ μοσχάρι με παρμεζάνα θα χρειαστείτε

      • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά)
      • 2 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό θυμάρι
      • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
      • 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
      • 30 ml γάλα
      • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
      • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
      • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
      • αλάτι, πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Βάζετε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφετε με το λάδι, πασπαλίζετε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνετε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.

      2

      Εν τω μεταξύ, βάζετε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.

      3

      Περνάτε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.

      4

      Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρετε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε).

      5

      Τηγανίζετε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω).

      6

      Συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα και πατάτες τηγανητές για τα παιδιά.

      Διαφήμιση

      σνίτσελ μοσχάρι με παρμεζάνα

      Πηγή: gastronomos.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      additional reading kirmiziyilan.com
       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend