Αφράτη και τραγανή , η μους cookies and creme είναι η επιτομή της απόλαυσης.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ με νερό απλώνετε τη ζελατίνη. Ανακατεύετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε 1/2 φλ κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράσει. Προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί.
- Τοποθετείστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και βάζετε εντός του τη καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήστε τη να καθίσει για 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφήστε στην άκρη.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα υπόλοιπα 3/4 του φλ κρέμας γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνουν απαλή σαντιγί. Ενσωματώστε απαλά το μείγμα λευκής σοκολάτας μαζί με 1 φλ. θρυμματισμένα oreo.
- Προσθέστε 1 κ.σ. θρυμματισμένα oreo στη βάση κάθε ποτηριού. Γεμίστε τα με μους και γαρνίρετε με mini oreo. Αφήστε τις μους στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα ή για όλο το βράδυ. Σερβίρονται κρύες.
Συνταγή για μους cookies and creme
foodmaniacs.gr
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish