Μους σοκολάτα μόκα
Μια πολύ ελαφριά πρόταση για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας γλυκό καθώς η μους σοκολάτα μόκα συνοδεύετε από φρούτα της αρεσκείας σας κι είναι τόσο ελαφριά που θα σας κάνει να την προτιμήσετε ξανά και ξανά !
Για την μους θα χρειαστείτε:
- 1 1/2 φλ. γάλα ή σοκολατούχο γάλα
- 2-3 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
- 35 γρ. σαντιγί σε σκόνη(garni)
- 2 φλ. φράουλες/μπανάνες/ φρούτα τις αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
- τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα μαζί με τον καφέ στιγμής. Αφήστε το να σταθεί5 λεπτά ώστε να διαλυθούν οι κόκκοι του καφέ.
- Προσθέστε τη κρέμα στιγμής και το φακελάκι σαντιγίς. Χτυπήστε με το μίξερ για 30 δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
- Συνεχίσετε για 4 λεπτά στην υψηλή ταχύτητα μέχρι η μους να πάρει σχήμα και να φουσκώσει.
- Τοποθετείστε σε 6 ποτήρια ψιλοκομμένες φέτες φράουλας , μπανάνας ή όποιου άλλου φρούτου σας αρέσει. Καλύπτετε με 2-3 κουταλιές του μείγματος μους σοκολάτας.
- Προαιρετικά πασπαλίζετε με τρίμματα σοκολάτας και διακοσμείτε με σαντιγί.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: midwestliving.com
Διαφήμιση