Αν αγαπάτε το γνωστό λικερ με γεύση βανίλια και καφέ τότε θα λατρέψετε την αφράτη μους σοκολάτας με baileys !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Πριν ξεκινήσετε τοποθετείτε το μπολ και τα σύρματα του μίξερ στη κατάψυξη για 15-20 λεπτά να παγώσουν.
- Γεμίζετε ένα μικρό μπολ με κρυό νερό και πασπαλίζετε με τη ζελατίνη. Ανακατέψτε και αφήστε το για 1 λεπτό για να μαλακώσει.
- Προσθέστε το βραστό νερό : ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές κορυφές. Ρίχνετε σταδιακά το baileys ,τη βανίλια ,το μείγμα ζελατίνις και χτυπάτε συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να φουσκώσει το μείγμα.
- Αφήστε το να σταθέι για 5 λεπτά για να σφίξει.
- Τοποθετείτε το μείγμα στα μπολ που θα σερβίρετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν. ( Αν θέλετε να είναι έτοιμες σε πιο σύντομο χρόνο οι μους αφήστε τα μπολ να κρυώσουν πριν τα γεμίσετε )
- Αφήστε τις μους για 1 ώρα στο ψυγείο ή μέχρι να τις σερβίρετε.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: lemontreedwelling.com
Διαφήμιση