Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μους σοκολάτας με Baileys

Αν αγαπάτε το γνωστό λικερ με γεύση βανίλια και καφέ τότε θα λατρέψετε την αφράτη μους σοκολάτας με baileys !

Για τη μους θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.γ. ‏ζελατίνη άγευστη
  • 2 κ.γ. ‏κρύο νερό
  • 1/4 του φλ. ‏βραστό νερό
  • 1/2 φλ. ‏ζάχαρη
  • 2 κ.σ. (Αν θέλετε πιο σοκολατένια γεύση προσθέστε +1 κ.σ. ) ‏κακάο
  • 1 1/2 φλ. ‏κρέμα γάλακτος (αφημένη για πολύ ώρα στο ψυγείο)
  • 1/2 φλ. ‏baileys (αφημένo για πολύ ώρα στο ψυγείο)
  • 1 κ.γ. ‏σιρόπι βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε τοποθετείτε το μπολ και τα σύρματα του μίξερ στη κατάψυξη για 15-20 λεπτά να παγώσουν.
  2. Γεμίζετε ένα μικρό μπολ με κρυό νερό και πασπαλίζετε με τη ζελατίνη. Ανακατέψτε και αφήστε το για 1 λεπτό για να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε το βραστό νερό : ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  4. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος.
  5. Χτυπάτε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές κορυφές. Ρίχνετε σταδιακά το baileys ,τη βανίλια ,το μείγμα ζελατίνις και χτυπάτε συνεχώς σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να φουσκώσει το μείγμα.
  6. Αφήστε το να σταθέι για 5 λεπτά για να σφίξει.
  7. Τοποθετείτε το μείγμα στα μπολ που θα σερβίρετε και τα αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν. ( Αν θέλετε να είναι έτοιμες σε πιο σύντομο χρόνο οι μους αφήστε τα μπολ να κρυώσουν πριν τα γεμίσετε )
  8. Αφήστε τις μους για 1 ώρα στο ψυγείο ή μέχρι να τις σερβίρετε.

mous-sokolatas-baileys

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: lemontreedwelling.com

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend