Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Mπισκότο γεμιστό με Nutella

Το απόλυτο επιδόρπιο με μπισκότο και nutella είναι γεγονός! Στο εξωτερικό τιτλοφορείται ως  ‘Pizookie’ (aka πίτσα , μπισκότο).  Αυτό το γεμιστό σοκολατένιο μπισκότο με nutella είναι το όνειρο του κάθε γλυκατζή !

Mπισκότο γεμιστό με Nutella

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
  • Μερίδες6

    Για το γεμιστό μπισκότο με nutella θα χρειαστείτε

    • 2 3/4 της κούπας ‏αλέυρι γ.ο.χ
    • 1 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
    • 1/2 κ.γ. ‏θαλασσινό αλάτι
    • 12 κ.σ. (3/4 της κούπας) ‏αλατισμένο βούτυρο κρύο
    • 1 1/4 της κούπας ‏καστανή ζάχαρη
    • 1/4 της κούπας ‏κρυσταλλική ζάχαρη
    • 2 ‏μεγάλα αυγά
    • 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 κούπα ‏κομμάτια bittersweet σοκολάτας
    • 1/2 κούπα ‏Nutella

    Εκτέλεση

    1

    Τοποθετείτε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Τοποθετείτε λαδόκολλα σ’ένα ταψί 23 εκ και αλείφετε με λάδι τις άκρες του. Αφήνετε στις άκρες.

    2

    Τοποθετείτε το βούτυρο σε πυρίμαχο σκεύος και το λιώνετε στα μικροκύματα σε δόσεις των 15″ μέχρι το βούτυρο να έχει μια στερεή προς υγρή σύσταση. Το αφήνετε 5 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    3

    Σ’ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το θαλασσινό αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.

    4

    Σ’ένα κάδο ηλεκτρικού μίξερ με το εξάρτημα που αποκαλείται φτερό (το οποίο χρησιμοποιείται για τις ζύμες) χτυπάτε σε κρέμα το βούτυρο , τη καστανή ζάχαρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε 1 αυγό τη φορά περιμένοντας το προηγούμενο να απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις περιμένοντας τη προηγούμενη να απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη , αυτό θα σας πάρει περίπου 2 λεπτά. Σταματήστε τη λειτουργία του μίξερ και αφού μαζέψετε τη ζύμη από της άκρες ενσωματώστε τα κομμάτια σοκολάτας.

    5

    Απλώνετε τη μισή ζύμη μπισκότου στο ταψί με την λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ή μια σπάτουλα την απλώνετε ώστε να δημιουργήστε μια ομοιόμορφη στρώση.

    6

    Απλώνετε τη Nutella στη ζύμη μπισκότου αφήνοντας 2,5-3 εκατοστά απόσταση από της άκρες.

    7

    Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου από πάνω και όσο μπορείτε φροντίστε η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη.

    8

    Τοποθετείστε το στον φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια καλύψτε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο (δείτε τις πληροφορίες)

    9

    Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να μη διαλυθεί όταν το κόψετε σε κομμάτια.

    Διαφήμιση

    μπισκότο Nutella

    foodmaniacs

    Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: littlespicejar.com

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend