Mπισκότο γεμιστό με Nutella
Το απόλυτο επιδόρπιο με μπισκότο και nutella είναι γεγονός! Στο εξωτερικό τιτλοφορείται ως ‘Pizookie’ (aka πίτσα , μπισκότο). Αυτό το γεμιστό σοκολατένιο μπισκότο με nutella είναι το όνειρο του κάθε γλυκατζή !
Mπισκότο γεμιστό με Nutella
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το γεμιστό μπισκότο με nutella θα χρειαστείτε
- 2 3/4 της κούπας αλέυρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 12 κ.σ. (3/4 της κούπας) αλατισμένο βούτυρο κρύο
- 1 1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
- 1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα κομμάτια bittersweet σοκολάτας
- 1/2 κούπα Nutella
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Τοποθετείτε λαδόκολλα σ’ένα ταψί 23 εκ και αλείφετε με λάδι τις άκρες του. Αφήνετε στις άκρες.
Τοποθετείτε το βούτυρο σε πυρίμαχο σκεύος και το λιώνετε στα μικροκύματα σε δόσεις των 15″ μέχρι το βούτυρο να έχει μια στερεή προς υγρή σύσταση. Το αφήνετε 5 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ’ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε με σύρμα το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το θαλασσινό αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σ’ένα κάδο ηλεκτρικού μίξερ με το εξάρτημα που αποκαλείται φτερό (το οποίο χρησιμοποιείται για τις ζύμες) χτυπάτε σε κρέμα το βούτυρο , τη καστανή ζάχαρη και τη κρυσταλλική ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε 1 αυγό τη φορά περιμένοντας το προηγούμενο να απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις περιμένοντας τη προηγούμενη να απορροφηθεί πλήρως πριν προσθέσετε την επόμενη , αυτό θα σας πάρει περίπου 2 λεπτά. Σταματήστε τη λειτουργία του μίξερ και αφού μαζέψετε τη ζύμη από της άκρες ενσωματώστε τα κομμάτια σοκολάτας.
Απλώνετε τη μισή ζύμη μπισκότου στο ταψί με την λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ή μια σπάτουλα την απλώνετε ώστε να δημιουργήστε μια ομοιόμορφη στρώση.
Απλώνετε τη Nutella στη ζύμη μπισκότου αφήνοντας 2,5-3 εκατοστά απόσταση από της άκρες.
Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου από πάνω και όσο μπορείτε φροντίστε η επιφάνεια να είναι ομοιόμορφη.
Τοποθετείστε το στον φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια καλύψτε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε για άλλα 10 λεπτά το ψήσιμο (δείτε τις πληροφορίες)
Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον ώστε να μη διαλυθεί όταν το κόψετε σε κομμάτια.
Διαφήμιση
Διαφήμιση