Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκάλι

Η Θεσσαλονικότικη λιχουδιά απογειώνεται από το άρωμα αυτού του εσπεριδοειδούς και η μπουγάτσα με άρωμα πορτοκάλι κάνει όλο το σπίτι να μυρίζει μαμά !!

Για την μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού θα χρειαστείτε:

  • 450-500 γρ. ‏φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
  • 150 γρ. + 50 γρ. ‏βούτυρο γάλακτος λιωµένο για την κρέµα + επιπλέον για τα φύλλα
  • 1½ (6 φλιτζάνια) ‏λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι (200 γρ.) ‏ζάχαρη
  • ‏λίγο αλάτι
  • 2 ‏βανίλιες σκόνη
  • 200 γρ. ‏σιµιγδάλι ψιλό
  • 1 ‏πορτοκάλι (το ξύσµα του)
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏λικέρ πορτοκαλιού (κουαντρό ή γκραν µαρνιέ)
  • ‏κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισµα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνετε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιµιγδάλι και ανακατεύετε µε σύρµα µέχρι να βράσει και να δέσει η κρέµα. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσµα πορτοκαλιού, το λικέρ πορτοκαλιού και τα 150 γρ. λιωµένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύετε να λιώσει καλά το βούτυρο και να γίνει η κρέµα οµοιογενής. Αφήνετε την κρέµα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
  3. Βουτυρώνετε µε το µισό από το υπόλοιπο βούτυρο ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνετε (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα τινάζοντας με μαγειρικό πινέλο τα ενδιάµεσα µε λιωµένο βούτυρο. Αδειάζετε την κρύα κρέµα σε οµοιόµορφη λεπτή στρώση. Γυρίζετε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέµα.
  4. Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο και κολλάτε µε λίγο νερό τις άκρες.
  5. Ψήνετε την µπουγάτσα στους 200°C για 35΄-40΄, µέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζετε την µπουγάτσα µε κανέλα και ζάχαρη, την κόβετε σε τετράγωνα κοµµάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα. Αν θέλετε, γαρνίρετε µε φετάκια πορτοκαλιού.

bougatsa-portokali_e740d1b4abf375fadc10ab823f663811

Πηγή: icookgreek

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend