Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μρουσκέτες με φέτα χτυπητή και ψητά ντοματίνια

Η μπρούσκετες είναι ένα περιζήτητο Ιταλικό ορεκτικό που μπορεί να αποτελείτε από διάφορους συνδιασμούς γεύσεων. Γι΄αυτο πειραματιστείτε με αυτή τη συνταγή ! 

Για την μπρουσκέτα και το τελείωμα του πιάτου

  • 8 ‏Φέτες ψωμί χωριάτικο, χοντρές 10 γρ. σκορδόλαδο
  • 500 γραμμάρια ‏Φέτα χτυπητή
  • 200 γραμμάρια ‏Ντοματίνια ψητά
  • 100 γραμμάρια ‏Πιπεριές κόκκινες, ψητές
  • ‏Βασιλικός, φύλλα
  • ‏Ελαιόλαδο

Για τη χτυπητή φέτα

  • 320 γραμμάρια ‏Φέτα
  • 180 γραμμάρια ‏Τυρί κρέμα
  • 10 γραμμάρια ‏Σκόρδο
  • 20 γραμμάρια ‏Κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια ‏Ελαιόλαδο
  • 5 γραμμάρια ‏Πιπεριά καυτερή (τσίλι)
  • 25 γραμμάρια ‏Πιπεριά πράσινη
  • 10 γραμμάρια ‏Πιπεριά κόκκινη

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γραμμάρια ‏Ντοματίνια
  • 20 γραμμάρια ‏Ελαιόλαδο
  • 2 γραμμάρια ‏Ζάχαρη
  • 10 γραμμάρια ‏Σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ‏Κλωνάρια θυμαριού , αλάτι

Για το σκορδόλαδο

  • 200 γραμμάρια ‏Ελαιόλαδο
  • 50 γράμμαρια ‏Σκόρδο σε σκελίδες

Εκτέλεση

Για την μπρουσκέτα και το τελείωμα του πιάτου 

  1. Με ένα πινέλο αλείφετε με σκορδόλαδο τις φέτες του ψωμιού.
  2. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά.
  3. Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Στρώνετε τις φέτες με τη χτυπητή φέτα, τα ντοματίνια και τις πιπεριές και γαρνίρετε με τα φύλλα του βασιλικού.
  4. Τελειώνετε τις μπρουσκέτες ρίχνοντας  από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο.

Για τη χτυπητή φέτα 

  1. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθετε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Για τα ψητά ντοματίνια 

  1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνετε σε βρασμό. Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζετε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι.
  2. Βάζετε τα ντοματίνια στο νερό και βράζετε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
  3. Δοκιμάζετε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζετε τα ντοματίνια από το νερό. Βάζετε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους.
  4. Αφαιρείτε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζετε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού.
  5. Βάζετε τα ντοματίνια σ’ ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
  6. Αλατίζετε και στρώνετε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ρίχνετε το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 C, μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1,5 ώρα.

Για το σκορδόλαδο 

  1. Αλέθετε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και διατηρείτε στο ψυγείο.

mprousketahtipiti

Πηγή : yiannislucacos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend