Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Muffins με κανέλα και ζάχαρη (snickerdoodle)

Μια όχι και τόσο συνηθισμένη γεύση για muffins, αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι απίστευτα γευστική!

Για τα muffins με κανέλα και ζάχαρη

  • 6 κ.γ. ‏βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 ‏μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζ. ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ.γ. ‏κρεμόριο
  • 1/4 ‏κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

  • 1/3 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏κανέλα
  • 2 κ.σ. ‏λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.
  2. Αλείψτε με ελάχιστο λάδι τη φόρμα για muffins.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρεμόριο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  6. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το αυγό λίγο λίγο κάθε φορά.
  7. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα (προσοχή μην ανακατέψετε υπερβολικά το μείγμα).
  8. Γεμίστε τα 3/4 κάθε φόρμας για muffins με το μείγμα και ψήστε στο φούρνο για 9-11 λεπτά.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα.
  2. Αφού βγάλετε τα Muffins από τις φόρμες, περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε τα με το μείγμα ζάχαρη κανέλας!

muffins_me_zaxari_kai_kanela1

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: recipegirl.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend