Muffins με κανέλα και ζάχαρη (snickerdoodle)
Μια όχι και τόσο συνηθισμένη γεύση για muffins, αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι απίστευτα γευστική!
Για τα muffins με κανέλα και ζάχαρη
- 6 κ.γ. βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κ.γ. κρεμόριο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 1/3 φλιτζ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C.
- Αλείψτε με ελάχιστο λάδι τη φόρμα για muffins.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρεμόριο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το αυγό λίγο λίγο κάθε φορά.
- Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα (προσοχή μην ανακατέψετε υπερβολικά το μείγμα).
- Γεμίστε τα 3/4 κάθε φόρμας για muffins με το μείγμα και ψήστε στο φούρνο για 9-11 λεπτά.
Για την επικάλυψη
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Αφού βγάλετε τα Muffins από τις φόρμες, περιχύστε τα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε τα με το μείγμα ζάχαρη κανέλας!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: recipegirl.com
Διαφήμιση