Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μυρωδάτες σαρδέλες με λιαστή ντομάτα και πλιγούρι

Τα φρέσκα μυρωδικά δίνουν υπέροχη μυρωδιά στην ουδέτερη γεύση του ψαριού !

Σε συνδιασμό με τη λιαστή ντομάτα και το πλιγούρι , το πιάτο σας δε θα έχει υπέροχη γεύση αλλά θα είναι και πολύ υγιεινό !

Για τις μυρωδάτες σαρδέλες με λιαστή ντομάτα και πλιγούρι:

  • 300 γρ. ‏Σαρδέλες
  • 100 γρ. ‏Λιαστή ντομάτα
  • 1 ματσάκι ‏Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι ‏Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι ‏Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ‏Ελαιόλαδο
  • 1/2 συσκευασία ‏Πλιγούρι
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ‏Άσπρο κρασί
  • ‏Αλάτι,Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη λιαστή τομάτα, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ˚C στον αέρα, για 15-20 λεπτά.
  3. Ετοιμάζετε το πλιγούρι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  4. Σερβίρετε κόβοντας τις σαρδέλες στη μέση και συνοδεύοντας το ψάρι με το πλιγούρι και τις λιαστές τομάτες.

01a461ebfe74a3b6f4d73abf54546e67

Πηγή : sintages-jotis.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend