Μυρωδάτη μυλόπιτα δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχετε διαλύσει μέσα τη σόδα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Τελευταία ρίχνετε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνετε μία ωραία γέμιση.
- Παίρνετε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζετεε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Από πάνω τοποθετείτε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο.
- Ψήνετε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση.
- Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Συνταγή για μυρωδάτη μηλόπιτα
πηγή: botrini