Συνταγή για το κλασικό νεοϋρκέζικο cheesecake από τον αγαπημένο σεφ, Jami Oliver.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο το φούρνο στους 160 ° C και λαδώστε Μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ 24 εκ.
- Βάλτε τα μπισκότα σας σε ένα μίξερ και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν μικρά ψίχουλα.
- Στη συνέχεια αναμείξτε τα τριμμένα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο σας.
- Απλώστε το μείγμα μπισκότου γύρω από τη βάση της λαδωμένης φόρμας. Φροντίστε να καλύψετε όλα τα άκρα και στη συνέχεια πιέστε το με τα χέρια σας τη βάση με τα μπισκότα ώστε να ”φορμαριστεί” τέλεια στη φόρμα.
- Τοποθετήστε τη φόρμα σε ένα ταψί και βάλτε την στο ψυγείο για όσο φτιάχνετε τη γέμιση.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα μίξερ μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνετε το χυμό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μην ανησυχείτε αν το μείγμα φαίνεται πολύ λεπτό – θα έπρεπε να είναι έτσι.
- Απλώστε και αλείψτε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότων και ψήστε τα στο φούρνο για 45-55 λεπτά.Συμβουλή το πάνω διατηρημένα με απλή ψύξη βάση μπισκότου σας, απλώστε το ομοιόμορφα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 έως 55 λεπτά – θέλετε το cheesecake να εξακολουθεί να έχουν μια μικρή χαλαρή ”ταλάντευση” στην υφή του.
- Αφού το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
- Αυξήστε το φούρνο στους 220°C.
- Για να φτιάξετε την επικάλυψη μαρέγκας βάλτε ασπράδια των αυγών σας σε ένα καθαρό μπολ και χτυπήστε τα καλά.
- Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και ”γυαλιστερό”.
- Τέλος, προσθέστε στο μείγμα την καρύδα.
- Απλώστε το μείγμα της μαρέγκας στην κορυφή του cheesecake που είχατε στην άκρη για να κρυώσει – η επικάλυψη θα πρέπει να έχει περίπου 2εκ. πάχος.
- Κατόπιν τοποθετείτε το cheesecake στο φούρνο για 5 λεπτά, ή μέχρι η μαρέγκα έχει αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα και είναι τραγανή στην αφή. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες (αυτό είναι σημαντικό) για να ”χαλαρώσει πριν το σερβίρετε.
- Τέλος ξεφορμάρετε το cheesecake από τη φόρμα και πασπαλίζετε το πάνω μέρος του με το ξύσμα λάιμ.
- Μπορείτε να το σερβίρετε με φράουλες, βατόμουρα και μάνγκο ανάλογα με το ποιο φρούτο είναι διαθέσιμο την εποχή που θα φτιάξετε το cheesecake!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: jamieoliver.com