Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει από το φούρνο της γειτονιάς, νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι και πορτοκάλι – αμύγδαλο. Έχετε όμως αναρωτηθεί πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά μπισκότα; Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή θα φτιάξετε πεντανόστιμα νηστίσμα μπισκότα με ταχίνι που θα λατρέψετε, όχι μόνο σε εποχές νηστείας αλλά όλο το χρόνο.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
- Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύετε το ταχίνι, με τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5′ περίπου.
- Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Την πλάθετε σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετείτε στα ταψιά.
- Τις πιέζετε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.
- Ψήνετε τα μπισκότα για 25′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Συνταγή για νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι
Πηγή: theonewithallthetastes.com