Νηστίσιμα Σουτζουκάκια Ρεβιθιών σε Σάλτσα Ντομάτας Συνταγή
Τα πιο τέλεια νηστίσιμα σουτζουκάκια ρεβιθιών σε σάλτσα ντομάτας! Μία υπέροχη συνταγή, γευστικότατη και πολύ υγιεινή!
Νηστίσιμα Σουτζουκάκια Ρεβιθιών σε Σάλτσα Ντομάτας Συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
- Μερίδες4
Για τα νηστίσιμα σουτζουκάκια ρεβιθιών σε σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε
Υλικά για τα σουτζουκάκια
- 350 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κ.σ. γεμάτη τοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 στικ κανέλας
- 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίξτε τα ρεβίθια κι αλέστε τα σε ένα μπλέντερ, χωρίς, όμως να τα λιώσετε. Μουλιάστε το ψωμί, στραγγίξτε το καλά και θρυμματίστε το με τα δάχτυλά σας.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα αλεσμένα ρεβίθια, το θρυμματισμένο ψωμί, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τα κομματάκια ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εάν χρειάζεται, προσθέστε αλεύρι. Καλύψτε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το για 30 λεπτά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα
Σε μία ρηχή κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και ελαφρά σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τον τοματοπελτέ με λίγη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι κι ανακατέψτε για ένα λεπτό. Σβήστε με κρασί κι αφήστε το να εξατμισθεί. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό κι ανακατέψτε. Σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μείνει μόνο με το λάδι.
Πλάστε τα σουτζουκάκια. Βάλτε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί και αλευρώστε τα προσεκτικά.
Πλάστε τα σουτζουκάκια. Βάλτε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί και αλευρώστε τα προσεκτικά.
Ρίξτε τα σουτζουκάκια σε δόσεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καυτό λάδι. Τηγανίστε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια κι απολαύστε!
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: zea.gr