Λαχταριστή μπουγάτσα
Υπέροχη, ελαφριά συνταγή για μια σπιτική νηστίσιμη μπουγάτσα που θα φτιάξετε και θα απολαύσετε ξανά και ξανά!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βράστε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά να δέσει η κρέμα.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.
- Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
- Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράξτε ελαφρά το φύλλο και ψήστε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
- Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε να κρυώσει καλά πριν σερβίρετε.
Πηγή: tlife.gr
Διαφήμιση