Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Νηστίσιμη σοκολατένια τούρτα με ταχίνι

Υπέροχη και με μεστή γεύση , η νηστίσιμη σοκολατένια τούρτα με ταχίνι είναι μια υπέροχη επιλογή που δε θα μας βγάλει εκτός διατροφής!

Για το μπισκότο θα χρειστείτε:

  • 100 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 80 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ‏χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 50 γρ. ‏κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 1 ‏λεμόνι, το ξύσμα (ακέρωτο)

Για την κρέμα θα χρειστείτε:

  • 200 γρ. ‏κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ‏χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 200 γρ. ‏ταχίνι
  • 1 ‏πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)

Επιπλέον για πασπάλισμα θα χρειστείτε:

  • ‏κακάο

Εκτέλεση

Για το μπισκότο:

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιείτε πολύ καλά.
  3. Αδειάζετεε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχετε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για μάξιμουμ 15-25 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
  4. Προσοχή, αν παραψηθεί το μπισκότο θα γίνει σκληρό, γι’ αυτό αν ο φούρνος σας είναι ισχυρός ή αν χρησιμοποιήσετε λίγο μεγαλύτερο σκεύος (οπότε θα απλώσει το μπισκότο και θα είναι πιο λεπτό), θα πρέπει να το ψήσετε λιγότερη ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Για την κρέμα:

  1. Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και μόλις βράσει τον αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  2. Ομοιογενοποιείτε πολύ καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το ταχίνι και το ξύσμα.

Συναρμολόγηση

  1. Επανατοποθετείστε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και από πάνω αδειάστεε την κρέμα.
  2. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες και αφαιρέστε το τσέρκι.
  3. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρετε.

Tip

Η τούρτα αυτή δεν περιέχει αλεύρι ούτε άλλα υλικά που περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι κατάλληλη για όσους πάσχουν από τη νόσο Κοιλιοκάκη. Αν ανήκετε σε αυτούς ή αν πρόκειται να προσφέρετε το γλυκό σε κάποιον πάσχοντα, φροντίστε να προμηθευτείτε κορν φλάουρ και άχνη ζάχαρη από καταστήματα που πουλάνε προϊόντα χωρίς γλουτένη, ελέγχοντας ότι αυτά φέρουν την ειδική επισήμανση. Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν παραχθεί ή συσκευαστεί σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται άλευρα, όπου είναι πιθανό να «επιμολυνθούν» από τη γλουτένη άλλων προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και ίχνη αυτής π.χ. από ένα ψίχουλο ψωμιού, μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους πάσχοντες.

 

Πηγή: steliosparliaros

Νηστίσιμη σοκολατένια τούρτα με ταχίνι
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend