Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σπιτική νηστίσιμη πίτσα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μια λαχταριστή, νηστίσιμη και αρκετά οικονομική πίτσα που πάνω από όλα θα είναι σπιτική με υλικά δικά σας! 

Βρες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ!

Σπιτική νηστίσιμη πίτσα

    • Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
    • Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 50 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Για την νηστίσιμη πίτσα θα χρειαστείτε

      Υλικά για την ζύμη

      • 750γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 4 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
      • 1 φακελάκι ‏μαγιά
      • ½ κ.γ. ‏ζάχαρη
      • 1 κ.γ. ‏αλάτι
      • Περίπου 1 % ½ ποτήρι ‏νερό χλιαρό

      Υλικά για την επικάλυψη

      • 3 ‏ντομάτες ώριμες και σφιχτές
      • 3 ‏ξερά κρεμμύδια
      • 2 ‏χρωματιστές πιπεριές
      • 1/4 φλιτζ. ‏ελαιόλαδο
      • 1 κ.γ. ‏ρίγανη
      • λίγες ‏ψιλοκομμένες ελιές
      • ‏αλάτι
      • ‏φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και πασπαλίζετε τη μαγιά και την ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τρίβετε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.

      2

      Συνεχίζετε προσθέτοντας το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ και  βάζετε μέσα τη ζύμη. Στο σημείο αυτό, σκεπάζετε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα [Ιδανικά σε θερμό περιβάλλον].

      3

      Ψιλοκόβετε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

      4

      Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνετε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου και απλώνετε τη ζύμη με τα δάχτυλα ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετείτε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.

      5

      Πασπαλίζοετε με τη ρίγανη , αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

      Διαφήμιση


      Πηγή: imommy.gr

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend