Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Νηστίσιμη τούρτα μαύρης σοκολάτας

Υπέροχη και ελαφριά τούρτα νηστίσιμη με μαύρη σοκολάτα. Ένας γλυκός πειρασμός που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

[ingredients4]

Εκτέλεση

Για το νηστίσιμο παντεσπάνι με κακάο

  1. Τοποθετείτε μέσα σε μια λεκάνη το ηλιέλαιο, το κρύο νερό, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε με ένα σύρμα όλα τα υλικά.
  2. Στην συνέχεια προσθέτετε το κοσκινισμένο μαλακό αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε να ανακατεύετε με το σύρμα.
  3. Μέσα σε ένα ποτήρι ανακατεύετε το μηλόξυδο με την σόδα σκόνη και τα προσθέτετε μέσα στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε με το σύρμα και ομογενοποιείτε.
  4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε 2 τσέρκια 20χ20 cm και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου.
  5. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε 3 ισόπαχες φέτες.

Για την κρέμα πατισερί με κακάο και μαύρη σοκολάτα

  1. Τοποθετείτε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, το κακάο, την λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και την βανιλλίνη και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
  2. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ταυτόχρονα μέσα σε μια λεκάνη τοποθετείτε το υπόλοιπο κρύο γάλα καρύδας (150 γρ) και το cornflour και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Προσθέτετε τα υλικά της κατσαρόλας ζεστά μέσα στην λεκάνη και ενσωματώνετε με το σύρμα.
  5. Τοποθετείτε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις η κρέμα πήξει, βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
  7. Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνετε την κρέμα σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνετε να κρυώσει.

Για την φυτική κρέμα γάλακτος

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέσα στο μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι (μισοχτυπημένη) και τοποθετείτε στο ψυγείο.

Για το γλάσο επικάλυψης με μαύρη σοκολάτα

  1. Λιώνετε την μαύρη σοκολάτα σε ένα μπεν-μαρί και προσθέτετε το νερό.
  2. Ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Σύνθεση νηστίσιμης τούρτας

  1. Την κρέμα πατισερί την χτυπάτε στο μίξερ για 3 λεπτά έτσι ώστε να γίνει σαν αλοιφή.
  2. Προσθέτετε την μισοχτυπημένη σαντιγί και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Μέσα σε ένα τσέρκι 20χ20 τοποθετούμε το ένα φύλλο νηστίσιμο παντεσπάνι.
  3. Προσθέτετε μια στρώση από την παραπάνω κρέμα.
  4. Προσθέτετε ένα ακόμα φύλλο νηστίσιμο παντεσπάνι.
  5. Προσθέτετε ακόμα μια στρώση από την κρέμα.
  6. Τοποθετείτε στην κατάψυξη μαζί με το τσέρκι για 3 ώρες περίπου έτσι ώστε να παγώσει η τούρτα πολύ καλά.
  7. Στην συνέχεια βγάζετε το τσέρκι από την τούρτα και όπως είναι παγωμένη την τοποθετείτε πάνω σε μια σχάρα. Τέλος περιχύνετε σε όλη την επιφάνεια το γλάσο επικάλυψης και το αφήνετε να σταθεροποιηθεί.
  8. Για το ντεκόρ χρησιμοποιείτε φρούτα της αρεσκείας μας ή λεπτά φύλλα σοκολάτας πασπαλισμένα με τριμμένη καρύδα.

νηστίσιμη τούρτα με μαύρη σοκολάτα

Πηγή: ionsweets.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend