Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Είτε νηστεύετε είτε όχι, αυτός ο νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος είναι υπέροχος! Με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού, ελαφρύς και σχετικά εύκολος στην παρασκευή του αν ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα βήμα, αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό γλύκισμα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι συνταγή

νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
  • Μερίδες10

    Για το σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι θα χρειαστείτε

    • 1 κούπα ‏λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο ή όλο ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
    • 2 κούπες ‏σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
    • 3 κούπες ‏ζάχαρη
    • 4 κούπες ‏νερό
    • 1 κοφτή κ.γ. ‏κανέλα
    • 1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλλο
    • 150 γρ. ‏αμύγδαλο φιλέ η ολόκληρα λευκά (χωρίς φλούδα) κομμένα στη μέση οριζόντια
    • 1 ‏πορτοκάλι + νερό για βράσιμο
    • λίγο ‏φιλέ αμυγδάλου και σκόνη κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνετε τα άσπρα, χωρίς φλούδα αμύγδαλα, σε ρηχό ταψί για 5 λεπτά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώνουν.

    2

    Βάζετε το πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζετε με νερό και το βράζετε για 1 ώρα φροντίζοντας να είναι πάντα καλυμμένο με νερό. Αν απαιτηθεί πιο πολύ νερό, προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

    3

    Μετά τη 1 ώρα βρασίματος αφαιρείτε το πορτοκάλι από τη φωτιά, το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μετά το κόβετε στη μέση και το στύβετε πολύ καλά και ένα μπολ να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά του. Αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και βάζετε το υπόλοιπο πορτοκάλι στο μούλτι και το χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

    4

    Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τη κανέλα, το γαρύφαλο και σοτάρετε τα 2 είδη σιμιγδαλιών, ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να “καβουρδιστεί” και πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα, χωρίς όμως να καεί.

    5

    Προσθέτετε τις τις 3 κούπες ζάχαρη, τις 4 κούπες νερό και το πορτοκάλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα στη φωτιά για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν θα ξεκολλάει από το μόνο του το μείγμα από το πάτο της κατσαρόλας και όταν τη γυρίσετε ελαφρώς στο πλάι τότε το μείγμα είναι έτοιμο.

    6

    Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ψημένο αμύγδαλο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς στο μείγμα.

    7

    Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Αφήνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα για 8-10 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε το χαλβά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το σερβίρετε ζεστό ή και κρύο και αν δεν νηστεύετε το συνοδεύετε με παγωτό καϊμάκι ή βανίλιας.

    Διαφήμιση

    νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

    Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com , Φωτογραφίες από: sintayes.gr

    1.5/5 - (2 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend