Νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς
Συνταγή που θα αγαπήσετε! Ο υπέροχος και πολύ νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος αποτελεί ένα ιδανικό γλυκό έδεσμα για την περίοδο της Σαρακοστής ή οποιαδήποτε άλλη νηστίσιμη περίοδο θέλετε, σίγουρα θα φτιάξετε ξανά και ξανά αυτόν τον σιμιγδαλένιο χαλβά λόγω της ευκολίας και της γεύσης του.
Βρες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ (100+).
Νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες8
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος θα χρειαστεί
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- μια χούφτα ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
- 2 ράβδοι κανέλα
- 2 κομμάτια φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το νερό, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 5-10 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να σκουραίνει το σιμιγδάλι.
Τότε προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε και τις δυο κατσαρόλες από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το σιρόπι στο μίγμα με το σιμιγδάλι.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε το χαλβά για 1 λεπτό, ώσπου να πήξει.
Αφαιρείτε τις ράβδους κανέλας και τη φλούδα λεμονιού, με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε το χαλβά όταν τον βάλετε στο πιάτο.
Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα ή σχηματίζετε ατομικές μερίδες σε ξεχωριστά μπολάκια, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζετε με κανέλα.
Διαφήμιση
Πηγή: youweekly
Διαφήμιση