Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Συνταγή που θα αγαπήσετε! Ο υπέροχος και πολύ νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος αποτελεί ένα ιδανικό γλυκό έδεσμα για την περίοδο της Σαρακοστής ή οποιαδήποτε άλλη νηστίσιμη περίοδο θέλετε, σίγουρα θα φτιάξετε ξανά και ξανά αυτόν τον σιμιγδαλένιο χαλβά λόγω της ευκολίας και της γεύσης του.

Βρες όλες μας τις νηστίσιμες συνταγές εδώ (100+).

Νόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

    • Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
    • Μερίδες8

      Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος θα χρειαστεί

      • 1 φλιτζάνι ‏ελαιόλαδο
      • 2 φλιτζάνια ‏χοντρό σιμιγδάλι
      • 3 φλιτζάνια ‏ζάχαρη
      • 4 φλιτζάνια ‏νερό
      • μια χούφτα ‏ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
      • 2 ράβδοι ‏κανέλα
      • 2 κομμάτια ‏φλούδα λεμονιού

      Εκτέλεση

      1

      Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε το νερό, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

      2

      Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 5-10 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να σκουραίνει το σιμιγδάλι.

      3

      Τότε προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά.

      4

      Βγάζετε και τις δυο κατσαρόλες από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το σιρόπι στο μίγμα με το σιμιγδάλι.

      5

      Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε το χαλβά για 1 λεπτό, ώσπου να πήξει.

      6

      Αφαιρείτε τις ράβδους κανέλας και τη φλούδα λεμονιού, με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε το χαλβά όταν τον βάλετε στο πιάτο.

      7

      Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα ή σχηματίζετε ατομικές μερίδες σε ξεχωριστά μπολάκια, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι.

      8

      Όταν κρυώσει, πασπαλίζετε με κανέλα.

      Διαφήμιση

      σιμιγδαλένιος χαλβάς νηστίσιμος

      Πηγή: youweekly

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend