Νοστιμότατο τοματόρυζο από τον Jamie Oliver
Αυτή η συνταγή είναι από το διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος με όλη του την τέχνη δημιουργεί ένα απολαυστικό πιάτο που θα σας καταπλήξει!
Νοστιμότατο τοματόρυζο από τον Jamie Oliver
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
- Μερίδες4-6
Για το νοστιμότατο ντοματόρυζο από τον Jamie Oliver θα χρειαστείτε
Υλικά για το ντοματόρυζο
- 360 γρ. λευκό ρύζι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.γ. πάπρικα (προαιρετικό)
- Θαλασσινό αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. νερό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι με καπάκι. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέστε τις ντομάτες με το νερό, την πάπρικα και 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε με το καπάκι κι αφήστε να σιγοβράσει.
Από τη στιγμή που το υγρό ξεκινήσει να σιγοβράζει το ρύζι θα είναι έτοιμο σε 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το νερό θα έχει απορροφηθεί και το ρύζι θα είναι μαλακό.
Σερβίρετε κι απολαύστε!
Με έμπνευση και φωτογραφίες από: jamieoliver.com