Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ντομάτες γεμιστές με χταπόδι

Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή στις πολύ δημοφιλείς ντομάτες γεμιστές, με το χταπόδι να δίνει μια πρωτότυπη θαλασσινή αύρα!

Για τις γεμιστές ντομάτες με χταπόδι θα χρειαστείτε:

  • 8 τμχ. ‏μέτριεs ντομάτεs για γέμισμα
  • 700 γραμμ. ‏χταπόδι μικρό
  • 150 γραμμ. ‏ξερό κρεμμύδι
  • 50 γραμμ. ‏μαϊντανό
  • 200 γραμμ. ‏ρύζι ή πλιγούρι
  • 100 γραμμ. ‏τριμμένο παξιμάδι
  • 200 ml ‏ελαιόλαδο
  • 10 γραμμ. ‏ντοματοπελτέ
  • ‏αλάτι,πιπέρι,ζάχαρη,ξύδι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι.
  2. Το κρυώνετε και το κόβετε σε μικρούs κύβουs.
  3. Καθαρίζετε, πλένετε τιs ντομάτες και τιs ανοίγετε αφαιρώντας το εσωτερικό τουs (όπως τα γεμιστά).
  4. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το χταπόδι.
  5. Ανακατεύετε για 5 λεπτά και προσθέτετε την ψίχα τηs ντομάταs, την οποία έχετε ψιλοκόψει, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
  6. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  7. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζάχαpn στο εσωτερικό των ντοματών και γεμίζετε με τη γέμιση, που έχετε ετοιμάσει.
  8. Κλείνετε τιs ντομάτες με τα καπάκια τουs και τιs τοποθετείτε με τη σειρά σ’ ένα ταψί.
  9. Αραιώνετε τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  10. Περιχύνετε με αυτό τιs ντομάτες, πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο παξιμάδι και ψήνετε στο φούρνο στουs 170° C για 35 λεπτά περίπου.

ντοματες γεμιστές με χταπόδι

Πηγή : gourmed

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend