Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Ντομάτες γεμιστές με χταπόδι

Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή στις πολύ δημοφιλείς ντομάτες γεμιστές, με το χταπόδι να δίνει μια πρωτότυπη θαλασσινή αύρα!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι.
  2. Το κρυώνετε και το κόβετε σε μικρούs κύβουs.
  3. Καθαρίζετε, πλένετε τιs ντομάτες και τιs ανοίγετε αφαιρώντας το εσωτερικό τουs (όπως τα γεμιστά).
  4. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το χταπόδι.
  5. Ανακατεύετε για 5 λεπτά και προσθέτετε την ψίχα τηs ντομάταs, την οποία έχετε ψιλοκόψει, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
  6. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  7. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζάχαpn στο εσωτερικό των ντοματών και γεμίζετε με τη γέμιση, που έχετε ετοιμάσει.
  8. Κλείνετε τιs ντομάτες με τα καπάκια τουs και τιs τοποθετείτε με τη σειρά σ’ ένα ταψί.
  9. Αραιώνετε τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  10. Περιχύνετε με αυτό τιs ντομάτες, πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο παξιμάδι και ψήνετε στο φούρνο στουs 170° C για 35 λεπτά περίπου.

ντοματες γεμιστές με χταπόδι

Πηγή : gourmed

 

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend