Ντομάτες γεμιστές με χταπόδι
Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή στις πολύ δημοφιλείς ντομάτες γεμιστές, με το χταπόδι να δίνει μια πρωτότυπη θαλασσινή αύρα!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το χταπόδι με λίγο νερό και ξίδι.
- Το κρυώνετε και το κόβετε σε μικρούs κύβουs.
- Καθαρίζετε, πλένετε τιs ντομάτες και τιs ανοίγετε αφαιρώντας το εσωτερικό τουs (όπως τα γεμιστά).
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, με το μισό ελαιόλαδο και προσθέτετε το χταπόδι.
- Ανακατεύετε για 5 λεπτά και προσθέτετε την ψίχα τηs ντομάταs, την οποία έχετε ψιλοκόψει, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
- Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγη ζάχαpn στο εσωτερικό των ντοματών και γεμίζετε με τη γέμιση, που έχετε ετοιμάσει.
- Κλείνετε τιs ντομάτες με τα καπάκια τουs και τιs τοποθετείτε με τη σειρά σ’ ένα ταψί.
- Αραιώνετε τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
- Περιχύνετε με αυτό τιs ντομάτες, πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο παξιμάδι και ψήνετε στο φούρνο στουs 170° C για 35 λεπτά περίπου.
Πηγή : gourmed
Διαφήμιση