Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά πραγματικά είναι σκέτη απόλαυση! Αυτό το ντόνατ καρδιά είναι πολύ… special!
Ντόνατ καρδιά με μαρμελάδα και κρέμα συνταγή
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες2
Για το ντόνατ καρδιά θα χρειαστείτε
Υλικά για το ντόνατ
- 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 2/3 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
Υλικά για την κρέμα
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 1/4 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1/4 φλιτζ. φυτίνη
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γλυκού αλάτι
Υλικά για το σερβιρίσμα
- άχνη ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι με τη μαγιά και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι να χλιαρύνουν (όχι να βράσουν).
Ρίξτε το γάλα μέσα στο αλεύρι, τα αυγά και τη βανίλια.
Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, καθαρίζοντας τακτικά τα πλάγια του μπολ.
Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 3 λεπτά.
Με ξύλινη κουτάλα ρίξτε μέσα το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακιά και να κολλάει.
Σκεπάστε την επιφάνεια της ζύμης με διαφανή μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες έως ένα 24ωρο.
Βουτυρώστε γενναία ένα ταψί ή μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς.
Με τη βοήθεια μιας βουτυρωμένης σπάτουλας βάλτε τη ζύμη στο ταψί και πατήστε την ελαφρά να ισώσει από πάνω.
Σκεπάστε την και άφησέ την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ψήστε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει το ντόνατ.
Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί για 5 λεπτά, μετά ξεφορμάρετε το, γυρίστε το ανάποδα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και τη φυτίνη να αφρατέψουν σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίξτε τη ζάχαρη και το αλάτι και χτύπα για ένα ή δύο λεπτά. Ρίξτε μέσα και το μείγμα της κρέμας και χτύπα ελαφρά να ανακατευτούν τα υλικά.
Σκεπάστε την επιφάνειά της με διαφανή μεμβράνη και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε την κρέμα σε ένα μικρό μπολ.
Ανακατέψτε το στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό και ρίξτε τη βανίλια και ανακατέψτε.
Βάλτε το στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι διαλύστε το αλεύρι στο γάλα να μην έχει σβόλους.
Μοντάρισμα
Πολύ προσεκτικά, με μακρύ και κοφτερό μαχαίρι (ψωμιού) χωρίστε το ντόνατ στα δύο κόβοντάς το οριζόντια.
Αφαιρέστε το πάνω μέρος.
Βάλτε το κάτω μέρος σε πιατέλα. Απλώστε πάνω μια στρώση μαρμελάδα και από πάνω απλώστε την κρέμα.
Τελειώστε με άλλη μια στρώση μαρμελάδα.
Καλύψτε με το άλλο κομμάτι του ντόνατ χωρίς να πιέσετε.
Πασπαλίστε το ντόνατ με άχνη και διακοσμείστε με μαρμελάδα.